Martin Hašek
18. února 2013 • 08:10

Policie nevěří verzi Pistoriuse o náhodě, našla zkrvavenou pálku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jižní Afrikou cloumá napětí. Je beznohý atlet Oscar Pistorius úkladný vrah? Nebo svou přítelkyni Reevu Steenkampovou minulý čtvrtek na Valentýna zastřelil jen nešťastnou náhodou? Případ šetří policie, která verzi atleta o náhodě nevěří. V domě Pistoriuse totiž našla zakrvácenou kriketovou pálku a domnívá se, že známý sportovec před střelbou modelku pronásledoval po domě.



Podle BBC v současnosti pracují detektivové s dvěma možnými verzemi, jak se na pálku krev dostala. V první z nich se Steenkampová pálkou jen bránila před svým agresivním partnerem.

Druhá verze směřuje k tomu, že právě touto pálkou Pistorius zahájil útok na svou přítelkyni. Tomu by odpovídaly výsledky pitvy, podle kterých měla Steenkampová kromě čtyř ran od kulek také rozbitou hlavu. „Na pálce bylo hodně krve. Forenzní testy ukážou, komu krev patřila,“ uvedl nejmenovaný zdroj.

Dosud se hovořilo o tom, že byla žena zasažena čtyřmi výstřely v koupelně. Teď ale policie našla v ložnici atleta zásobník na zbraň ráže 9 mm a musí se zabývat možností, že Pistorius vypálil poprvé na ženu už ve své ložnici a pak ji pronásledoval.

„Podezření je takové, že poprvé vystřelil v ložnici a trefil ji do boku. Ona potom utekla a zavřela se na záchodě. Kvůli bolesti se ohnula, on vypálil další tři střely. Možná si kryla hlavu, proto jí jedna ruka prošla i rukou,“ tvrdí zdroj.

Verzi, kdy Pistorius tvrdí, že střílel kvůli tomu, že je v jeho domě vetřelec, odporuje i tvrzení City Press. Podle něj byla Steenkampová v pyžamu a měla v domě i další věci. Takže o její přítomnosti musel atlet vědět. „Bylo jasné, že oba spali v posteli,“ tvrdí zdroj deníku.

Spekuluje se, že za neštěstím může stát milostný trojúhelník. Steenkampová s Pistoriem chodila od listopadu, ale přátelila se také s ragbistou Francoisem Hougaardem, s kterým chodila v minulosti. Případ bude u soudu znovu projednáván v úterý.

Televize odvysílá hodně kontroverzní show
Televize odvysílá hodně kontroverzní show

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud