17. února 2013 • 04:56

Pistorius je pod dohledem policie. Ta se bojí, že spáchá sebevraždu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Blade Runner Oscar Pistorius se sesypal. Poté, co byl policií obviněn z vraždy své přítelkyně Reevy Steenkampové, se šestadvacetiletý paralympik zhroutil. Už u soudu v jihoafrické Pretorii se rozplakal a s obviněním se nevyrovnal ani v policejní cele. Tam byl běžec neustále pod dohledem, policie měla obavy z jeho duševního zdraví, bála se, aby se sportovec nepokusil spáchat sebevraždu.



Atlet byl absolutně bez sebe. Drtily jej myšlenky na tragickou událost i to, že jej čeká pobyt v jihoafrické vězení, které provází šílená pověst. „Je naprosto zničený. Byl sice na celé sám, ale kolem byli zločinci a to je prostředí, do kterého nepatří,“ uvádí zdroj z atletova okolí.

Pistorius měl svou přítelkyni zastřelit čtyřmi ranami v koupelně nad ránem 14. února. Policie si myslí, že měl v úmyslu ženu zabít, tuto verzi běžec odmítá.

Podle posledních informací, které zveřejnil list Beeld, měl známý sportovec vynést zraněnou ženu v náručí před dům a tam jí poskytnout dýchání z úst do úst. Život ženy ale nezachránil.

Policie nevěří tvrzení sportovce, že se domníval, že je v jeho domě zloděj a on na něj vytáhl zbraň.

Policie přijíždí s Pistoriem k soudní budověFoto Reuters

„Dne 14. února v Silver Golf Estate Lakes jste protiprávně a úmyslně zastřelil osobu ženského pohlaví, Reevu Steenkampovou," stálo v prohlášení soudu. Pistoriusovi v tu chvíli tekly slzy po tváři, jen zabořil hlavu do dlaní. S pláčem opustil i soudní síň.

„Oscar Pistorius se zapsal do historie jako sportovec a byl inspirací pro ostatní na celém světě. Chce dát velmi jasně najevo, že posílá nejhlubší soustrast rodině Reevy,“ oznámil atletův právník.

Expřítelkyně atleta Jenna Edkinsová pak uvedla na sociální síti Twitter. „Nedělejme ukvapené závěry a počkejme, až na něco přijdou vyšetřovatelé. S Oscarem jsem byla pět let od rána do večera a ani jednou na mě nevztáhl ruku. Natož, abych měla strach o život,“ hájí bývalého partnera.

Zpráva o zatčení sportovce vzbudila obrovský ohlas mezi atlety. Třeba dvojnásobný olympijský vítěz Mo Farah byl zprávou hodně zaskočen.

„Člověk musí obdivovat to, čeho dosáhl. Nevím, co si mám myslet o tom, co se stalo v tomto týdnu. Zapnete televizi a najdete tam zprávu, kterou nemůžete opomenout. Je smutné vidět atletiku v popředí zájmu, ale z nesprávných důvodů. Tohle nechceme,“ řekl Farah s tím, že si s odsudky počká na vyšetřování policie.

K soudu půjde Pistoriusův případ znovu v úterý.

Oscar Pistorius byl v pátek u soudu obviněn z vraždy. Státní zástupce usiluje o kvalifikaci činu jako úkladné vraždy, což by v případě odsouzení znamenalo pro fenomenálního atleta automatický doživotní trest. Pistorius ve čtvrtek zastřelil přítelkyni Reevu Steenkampovou
Oscar Pistorius byl v pátek u soudu obviněn z vraždy. Státní zástupce usiluje o kvalifikaci činu jako úkladné vraždy, což by v případě odsouzení znamenalo pro fenomenálního atleta automatický doživotní trest. Pistorius ve čtvrtek zastřelil přítelkyni Reevu Steenkampovou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud