20. května 2013 • 19:21

Pistorius, obžalovaný z vraždy, to vzdal. Letos závodit nebude

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihoafrický handicapovaný běžec Oscar Pistorius se letos na atletické dráze neobjeví. Uvedl to trenér šestinásobného paralympijského vítěze, obžalovaného z vraždy přítelkyně. 



Pistorius je na svobodě na kauci a poté, co byly v březnu zmírněny její podmínky, takže by mohl například cestovat do zahraničí, hovořil jeho agent dokonce o možnosti startu na srpnovém mistrovství světa v Moskvě.

Podle kouče Ampie Louwa však běžec s podkolenními protézami letos závodit nebude. "Jako tým jsme se rozhodli, že nebudeme vůbec mluvit o tréninku nebo atletice. Zrušili jsme možnost závodů na celý rok," řekl Louw jihoafrickému serveru EyeWitness News. "Není vůbec v situaci pořádně trénovat. Jen dělá po ránech cvičení na fyzickou kondici."

Pistorius je obžalován z toho, že ve svém domě v Pretorii 14. února zavraždil přítelkyni Reevu Steenkampovou. Postižený atlet, jenž se i díky účasti na loňských olympijských hrách v Londýně stal mezinárodní celebritou, tvrdí, že partnerku zastřelil omylem, protože si ji spletl se zlodějem. K soudu jde 4. června.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud