15. června 2013 • 11:32

Olympijská vítězka Campbellová-Brownová měla pozitivní nález na doping

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jamajská sprinterka Veronica Campbellová-Brownová, trojnásobná olympijská vítězka, měla v květnu na mítinku v Kingstonu pozitivní dopingový test. Podle listu The Gleaner neprošla jednatřicetiletá hvězda kontrolou na zakázaná diuretika. Tyto látky sice nemají povzbuzující účinky, ale mohou sloužit k maskování nedovolených podpůrných prostředků.



Dopingový nález už podle jamajského deníku potvrdila analýza kontrolního vzorku B. Nejúspěšnější jamajské sportovkyni všech dob hrozí dvouletý zákaz startů.

Campbellová-Brownová už se prý odhlásila z mítinku v Edmontonu, kde měla startovat 29. června. Přijde také o národní šampionát a tím pádem o možnost kvalifikovat se na srpnové mistrovství světa v Moskvě.

Campbellová-Brownová má na kontě sedm medailí z olympijských her včetně dvou zlatých ze závodu na 200 metrů z Pekingu a Atén, kde pomohla rovněž k vítězství štafety na 4x100 metrů.

Dvoustovku vyhrála na dvou olympiádách po sobě jako první žena po Němce Bärbel Wöckelové (1976 a 1980). Na světových šampionátech nasbírala devět cenných kovů, v roce 2007 v Ósace vyhrála stovku a předloni v Tegu dvojnásobnou trať.

V roce 2011 si na Zlaté tretře v Ostravě zaběhla na 100 metrů osobní rekord 10,76 sekundy, s nímž je osmou nejrychlejší ženou na této trati v historii. Na dvoustovce je s výkonem 21,74 na dělené deváté příčce.

Campbellová-Brownová se postarala o třetí dopingových případ v jamajské atletice v krátké době. V tomto týdnu dostala šestiletý distanc čtvrtkařka Dominique Blakeová, která se provinila opakovaně a navíc během vyšetřování lhala a urážela funkcionáře. Jamajský šampion na 800 metrů Ricardo Cunningham obdržel trest na devět měsíců.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud