Ilona Kolářová
20. listopadu 2013 • 16:45

FOTO: Chtěli byste akty? Krásný Rychlý holky nabízejí cudné retro

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Tak už i Rychlý holky mají svůj kalendář. Atletické krásky Denisa Rosolová, Jitka Bartoničková a dalších pět atletek ze skupiny kolem trenérky Martiny Blažkové se ponořilo do retro stylu. Oživily atmosféru první republiky. Sportují ve cvičkách na škváře a promenádují se v parku v krásných šatech se slunečníkem nad hlavou.



„Asi byste od nás chtěli akty,“ usmívá se překážkářka Denisa Rosolová. „S nimi moc dobrou zkušenost nemám. My jsme chtěly radši něco originálního, cudného, neokoukaného a zároveň něco, co může viset i v dětském pokoji našich mladších fanoušků," vykládala při křtu kalendáře.

Masáž jako za první republiky. Rychlý holky nafotily retro kalendář
Masáž jako za první republiky. Rychlý holky nafotily retro kalendář

Nejsilnějším nápadem přišlo přišlo Rychlým holkám zasazení kalendáře do období první republiky. Tehdy u v Československu došlo k rozvoji ženské atletiky, v roce 1928 se ženy poprvé účastnily atletických soutěží na olympiádě.

Při tvorbě kalendáře studovaly dobové materiály, hledaly v archivech a knížkách. Bylo pro ně hodně zajímavé pozorovat, jakou cestu sport urazil a kam se posunul.

Vybrat fotky musela trenérka

„Nejšílenější bylo dát dohromady rekvizity a kostýmy,“ vypráví trenérka skupiny Martina Blažková. Zapojily známé, volaly do České televize a na Barrandov, sháněly v Praze škvárový stadion, atletické překážky jim vyrobili na míru.

„Snažily jsme se být hodně věrné. Na škváře musíte závodit ve cvičkách, ne v adidaskách,“ líčí trenérka.

Fotily v lázních, loděnici, parku i na plovárně. Byla to velká zábava, zle nastalo až v okamžiku, kdy se začalo vybírat, které ze stovek fotek budou zveřejněny.

„Bylo jasné, že když to začnou vybírat holky, kalendář nespatří světlo světa. Jedna se tam prý nesměje, druhá si připadá ošklivá... Musela jsem si to vzít na zodpovědnost já,“ říká trenérka Martina Blažková, která se na snímcích bez problémů proměnila v osmdesátiletou babku.

Padesát korun z každého prodaného výtisku kalendáře Rychlých holek půjde na konto Bariéry, zbytek pomůže financovat soustředění atletek. Kalendář za 299 korun můžete objednávat na jejich stránkách zde »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud