14. srpna 2014 • 19:38

Denisa Rosolová trhá tartan, před finále ME sháněla hřebíky

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na dráze se překážkářka Denisa Rosolová nemusí ničeho bát. Kvalitním časem 54,96 sekundy postoupila do sobotního finále, kde se zejména s Britkou Childovou a Ukrajinkou Titimecovou utká o medaile z mistrovství Evropy. Starosti jí ale přidělává tvrdý povrch na stadionu Letzigrund, kvůli kterému při závodech přichází o hřebíky na tretrách.



„Tak dneska je to jen jeden, minule jich bylo snad šest,“ hlásila Denisa Rosolová po semifinálovém běhu a ukazovala své poškozené růžové tretry.
„Já trhám tartan, jsem tak těžká, že to jde se mnou,“ říká Rosolová.

„Po betoně jsem ještě v tretrách běhat nezkoušela. Ale dneska to bylo lepší, protože nebylo mokro. Mokrá dráha zase ztvrdne. Mohli by dělat tvrdší hřebíky, nebo by se hodil měkčí povrch…“

Dobrý stav treter je zvlášť na překážkách klíčové. Rosolová musela přes svého manažera Zdeňka Lubenského shánět nové hřebíky a před finále ji čeká spravování.

„Hřebíky přivezl, máme na to speciální klíče,“ líčí Rosolová. „Většinou běhám v jedněch hřebíkách, dokud mám tretry. Tady poprvé měním závod, co závod. Já mám ale jedno kolo. Lucka Sekanová na destíce prý dopadla blbě. Měla hřebíky otlačené do krve.“

Podle trenérky Martiny Blažkové může být problém nejen v povrchu na stadionu, ale také v rozcvičovacím tunelu, kde se závodníci rozehřívají před nástupem na stadion.

„Je tam něco betonového, kde jezdí auta, na to dali strašně maličkou, tenkou gumu. Myslím, že když tam člověk párkrát proběhne, je to spíš tím, že se hřebíky ohnou,“ říká Blažková.

„Říkala jsem jí, ať si tretry klidně vymění. Zásobu hřebíků máme. Doufám, že před finále je demontuje. Řešením by bylo nechat si dvoje tretry. Ona je tak pečlivá, že asi dvoje tretry má.“

Rosolová je každopádně před finále v komfortní pozici. Patří ke třem hlavním favoritkám a může útočit na obhajobu stříbrné medaile z Helsinek 2012, klidně i na titul. Finále na programu v sobotu.

„Ty dva dny někomu prospějí, možná uškodí, někde to je horší za dva dny, uvidíme,“ říká Rosolová. „Já si musím popovídat s Marťou. Když ale zvládnu plynuleji začátek, je tam rezerva, Netroufnu si říct, jestli sekunda, ale ono se poběží jináč…“


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud