Květoslav Šimek
22. května 2015 • 13:00

Máte tady toho dlouhána z Jamajky, ne? Těší se Jackson na Bolta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celý svět čeká, co Usain Bolt ukáže na Zlaté tretře Ostrava. Colin Jackson, dvojnásobný mistr světa na 110 metrů překážek, světový atlet roku 1993, který je ambasadorem mezinárodní atletické federace IAAF i Čokoládové tretry, se těší (nejen) na Boltovo představení na vítkovickém stadionu. 54. ročník elitního mítinku začíná v pondělí soutěžemi v hodu kladivem, hlavní program Zlaté tretry Ostrava startuje v úterý 26. května v 17.30 hodin (předprogram začíná už v 13.45).



Colin Jackson (48 let) nijak nezakrýval překvapení a nadšení, jak se vítkovický stadion pro Zlatou tretru po rekonstrukci změnil. „Vůbec to tady nepoznávám,“ říkal stříbrný z olympiády 1988 v Soulu. „Když jsem tady na Tretře závodil já, bylo to úplně jiné. Byl jsem minulý týden v Pekingu na obrovském Ptačím hnízdě. A je moc dobře, že je tady pro atletiku další krásný stadion, všem se tedy bude závodit výborně. Užijí si to tady.“

Jackson byl ambasadorem Čokoládové tretry. Série závodů pro děti se dohromady zúčastnilo 5276 dětí a vyvrcholí během programu Zlaté tretry Ostrava. A zlatým hřebem hlavního programu bude dvoustovka s Usainem Boltem.

Colin Jackson už je v Ostravě, vyzkoušel si i trať
Video se připravuje ...

„Startovní listiny všech závodů jsou hodně zajímavé, těším se na kvalitu časů, čekám i nějaké světové výkony roku,“ říkal Jackson. „A máte tady i toho vysokého kluka z Jamajky, ne? Ten je prý docela dobrý, jak se jmenuje?“ žertoval. Ve vážnějším tónu pak dodal, že celý svět je zvědavý na to, co Bolt v Ostravě předvede.

Sám ovšem upozornil i na mladého Američana Isiaha Younga (25 let). „Ten je velmi rychlý. Mluvil jsem s jeho trenérem Dennisem Mitchellem a on mi říkal, že právě Isiah Young může pár lidí překvapit. To jméno sledujte. Možná bude i Usain v šoku.“

Kromě Bolta se na Zlaté tretře Ostrava představí mimo jiné Asafa Powell (100 m), Pavel Maslák (300 m), David Rudisha (600 m), Asbel Kiprop a Jakub Holuša (1000 m), Bohdan Bondarenko (výška), Tero Pitkämäki a Železného Boys Vítězslav Veselý, Petr Frydrych a Jakub Vadlejch (oštěp), Barnora Špotáková (oštěp) nebo Zuzana Hejnová a Denisa Rosolová (400 m překážek).

Stadion pro 15 tisíc diváků je takřka vyprodán. Posledních 500 vstupenek bude v prodeji na pokladnách stadionu v pondělí (od 15 hodin) a v úterý (od 9 hodin).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud