16. července 2015 • 10:43

Bruce se změnil v Caitlyn: Jennerová dostala cenu za odvahu

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odhodlal se k zásadnímu životnímu obratu. Bývalý slavný americký desetibojař Bruce Jenner podstoupil změnu pohlaví a při cenách ESPYS vystoupil na pódiu s identitou Caitlyn Jennerové a přijal Cenu Arthura Ashe za odvahu.



„Ta přeměna byla pro mě tvrdší, než jsem si mohla představit,“ řekla Jennerová. „Udělám cokoli, abych upravila úhel pohledu, jakým je nahlíženo a jednáno s transsexuály.“

Bruce Jenner je jedno z největších jmen historie desetiboje, jehož největším úspěchem bylo olympijské vítězství na Hrách v Montrealu v roce 1976 ve světovém rekordu 8616 bodů podle tehdejšího bodování.

Letos v dubnu však Jenner oznámil, že se nachází uprostřed procesu změny pohlaví. Při vyhlašování cen ESPYS stála na pódiu už žena jménem Caitlyn a třásl se jí hlas, když děkovala své rodině, včetně televizních celebrit Kim a Khloe Kardashianových, což jsou dcery jeho bývalé manželky Kris. „Nikdy jsem nechtěla nikomu ublížit, zvlášť mé rodině a dětem,“ prohlásila Jennerová, která chce přispět k tomu, aby se transsexuály společnost naučila přijímat.

„Transsexuálové si zaslouží vaši úctu, z které může vyrůst více soucitná komunita,“ uvedla Jennerová. „Pokud mě chcete nazývat různými jmény, dělat si ze mě legraci a zpochybňovat moje záměry, do toho. Protože skutečnost je, že to dokážu přijmout. Ale tisíce dětí, které právě zjišťují, kým jsou, by to přijímat neměly.“

Jennerová ale během svého projevu nebyla jenom vážná. Žertovala například o tom, jak se na vystoupení připravovala.

„To máte boty, vlasy, makeup. Bylo to vyčerpávající. A módní policie, buď na mě, prosím, hodná. Jsem v tomhle nová,“ rozesmála Jennerová publikum.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud