17. února 2016 • 12:04

Hvězdy české atletiky startují sezonu. Hejnová poběží na Globen Galan

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě české atletické hvězdy se ve středu poprvé předvedou v halové sezoně. Pavel Maslák poběží čtvrtku na irském mítinku v Athlone, Zuzana Hejnová vyzkouší stejnou trať na Globen Galan ve Stochkolmu, mítink je součástí World Indoor Tour. Další závod čeká také halového mistra Evropy Jakuba Holušu, ve Stockholmu se představí na kilometru.



Pro Masláka a Hejnovou to bude první start po návratu z jihoafrického soustředění a jejich trenér Dalibor Kupka je optimisticky naladěný.

„Zuzka je na tom dobře, určitě líp než loni. Celý podzim udělala dobře. Je zdravá, udělala prakticky všechno, co bylo v plánu,“ pochvaluje si Kupka.

Maslák předváděl v závěru soustředění v jihoafrickém Potchefstroomu výborné časy a v testovacích závodech předvedl skvělé časy 45,33 na čtvrtce a 20,65 na dvoustovce.

„Samozřejmě to všechno bylo v optimálním podnebí. Ale myslím si, že i on je na tom dobře,“ usmívá se Kupka.

Na halové čtvrtce má Maslák osobní rekord 45,24 sekundy z předloňského světového šampionátu v Sopotech.

„Já bych byl spokojený, kdyby zaběhl pod čtyřicet šest. Takhle vždycky haly začínal a na šampionátu vždycky přitlačil,“ líčí Kupka před prvním halovým závodem.

Zatímco Maslák se představí na menším mítinku v Irsku, Hejnová a Holuša se ukáží na Globen Galan ve Stockholmu, což je třetí část nové World Indoor Tour.

Ve večerním programu se chystají tři pokusy o světové rekordy. Etiopanka Genzebe Dibabaová se na dráze, kde už překonala časy na 3000 a 5000 metrů, pokusí o rekord na míli. V závodě na 1000 metrů, kde poběží i Holuša, budou na rekord útočit Ayanleh Souleiman z Džibuti a Keňan Elijah Manangoi. Katařan Abdalelah Haroun má v merku rekord na 500 metrů.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud