20. května 2016 • 15:30

Rodiče hvězdného Bolta: Sprinterův otec se na ostravské věži bál výšky

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se svým slavným synem jezdí na vrcholné atletické akce, na běžném mítinku ho ale provázejí poprvé. Jennifer a Wellesley Boltovi budou dnes večer sledovat svého Usaina na stovce při Zlaté tretře, měli ale čas se podívat i do města a užili si třeba výlet na vítkovickou Bolt Tower.



Pětadvacet metrů vysoká šroubovaná věž, která vyrostla v Dolních Vítkovicích jako nástavba Vysoké pece číslo 1 v Dolních Vítkovicích, která povyrostla o zhruba 25 metrů a stala se tak nejvyšším geografickým bodem ve městě. A jelikož dostala jméno Bolt Tower, rodiče nejrychlejšího muže světa tam nemohli chybět.

„Já mám výšky ráda, můj manžel ne. Bylo to legrace ho sledovat,“ usmívá se Jennifer Boltová. „Šel jsem přímo na vrchol, ale byl jsem nervozní. Skoro jsem zkolaboval,“ vypráví Wellesley Bolt svůj adrenalinový zážitek.

Bolt se v Ostravě ukáže letos už poosmé a jeho rodiče vědí proč. „Myslím, že to tady má rád. Proto se pokaždé vrací,“ vysvětluje jeho maminka, i když zároveň dodává: „Nemá rád studené počasí, proto žije na Jamajce.“

Jennifer a Wellesley Boltovi na Zlaté tretře
Jennifer a Wellesley Boltovi na Zlaté tretře

Chlad a déšt jsou v posledním desetiletí prokletím ostravského mítinku. Dnešní předpověď ale dává šanci, že si Bolt konečně užije trochu tepla.

Jamajský sprinter se díky svým úspěchům stal milionářem, ale myslí i na své krajany v jamajské oblasti Trelawney, odkud pochází. Po mistrovství světa 2009 v Berlíně, kde zaběhl dosud platné světové rekordy na 100 i 200 metrů, nechal doma opravit silnici.

„Silnice se zase rozbila a budeme ji potřebovat rozšířit,“ usmívá se Wellesley Bolt. Jeho syn bude mít k podobnému gestu jistě důvod, pokud na letošních Hrách v Riu de Janeiro potřetí získá tři zlaté olympijské medaile.

„Já v to doufám, držím mu palce,“ prohlásil jeho otec.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud