21. července 2008 • 22:37

Bolta s Powellem straší zima

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chladné počasí kazí náladu jamajským hvězdám Usainu Boltovi a Asafu Powellovi před jejich vzájemným soubojem v běhu na 100 metrů na mítinku Super Grand Prix ve Stockholmu.



Podle předpovědi meteorologů budou atleti závodit ve čtrnácti stupních Celsia.
"To je na mě hrozná zima, doufám, že se to počasí změní," prohlásil Bolt, světový rekordman časem 9,72 sekundy. S bývalým držitelem světového rekordu Powellem se utká letos podruhé, na konci června ho na jamajském šampionátu snadno porazil.

Powell, jehož osobní rekord je o dvě setiny horší, usiluje ve Stockholmu o třetí vítězství za sebou. Loni vyhrál za 10,14, předloni zaběhl rekord mítinku 9,86. Na tento čas chce Bolt zaútočit. "Rád bych si odnesl diamant," řekl k tradiční odměně v hodnotě 10.000 dolarů.

Powellovi letos komplikovaly přípravu zdravotní potíže, ale také on větší, že by mohl zlepšit rekord mítinku. "Určitě na to mám, ale Bolt je favorit," tvrdí.
Jednadvacetiletého Bolta, který se do letošní sezony specializoval na dvoustovku, čeká teprve šestý stometrový závod v kariéře.

Na stadionu, kde padlo už 83 světových rekordů, se představí také ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová, která nedávno v Římě posunula historické maximum už na 503 cm.

Články odjinud


Články odjinud