14. listopadu 2008 • 15:32

Ščerbová si vzala tenistu Rosola

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z české atletiky zmizí jméno úspěšné dálkařky a vícebojařky Denisy Ščerbové. Dvaadvacetiletá sportovnkyně se totiž dnes po roční známosti v Havířově provdala za přerovského tenistu Lukáše Rosola.



Pod jeho příjmením vstoupí účastnice olympijských her v Pekingu už do nové halové sezony.

Juniorskou mistryni světa i Evropy v dálce a 178. hráče žebříčku ATP oddal havířovský primátor František Chobot. Štěstí přišla novomanželům popřát mezi čtyřicítkou hostů a kamarádů z klubů i někdejší úspěšná běžkyně Taťána Kocembová-Netoličková nebo bývalý daviscupový reprezentant a současný Rosolův kouč Ctislav Doseděl, který se ženil na den přesně před deseti lety.

Klasickou svatební cestu zatím novomanželé musejí odložit na neurčito. Užijí si jen společný víkend. Hned v pondělí odjíždí Rosolová na soustředění do Vysokých Tater, kam ji ženich bude alespoň doprovázet.

"Teď na klasické líbánky prostě není čas," usmál se trenér Aleš Duda, který šel své svěřenkyni za svědka.

"Denisa má nabitý tréninkový program a je v plné přípravě na halovou sezonu. Chtěli bychom ji zahájit na mezistátním vícebojařském utkání ve španělské Zaragoze na přelomu ledna a února. A v březnu už je halové mistrovství Evropy v Turíně. K tomu teď směřujeme všechno," dodal Duda.

Oba novomanželé se dál plánují naplno věnovat sportovní kariéře. "Ale už to všechno budeme prožívat a snášet společně v jedné rodině," řekla Rosolová.

Články odjinud


Články odjinud