20. března 2009 • 08:22

Tyson Gay má skluz v přípravě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistr světa v běhu na 100 a 200 metrů Tyson Gay má velký skluz v přípravě kvůli zranění kolena, které si způsobil loni v listopadu při tréninku. Americký sprinter proto před novou sezonou zatím ani nemá plán závodů, v nichž by měl startovat.



Všechno úsilí směřuje k srpnovému světovému šampionátu v Berlíně, kde by měl obhajovat tituly v obou individuálních sprintech a také štafetě na 4x100 metrů.

Podle svých slov ztratil Gay kvůli zranění šest týdnů tréninku. Po zklamání z olympijských her v Pekingu, kde vyhořel a jen sledoval galapředstavení jamajského rivala Usaina Bolta, se pustil do přípravy zřejmě příliš vehementně.

"V prvním týdnu přípravy jsem se cítil skvěle, ale asi jsem to přehnal. Byla to chyba," řekl agentuře AP šestadvacetiletý atlet, kterému loňskou sezonu pokazilo svalové zranění z národní olympijské kvalifikace.

V rozběhu na 200 metrů si tehdy natáhl sval a nedoběhl, takže v Pekingu mohl startovat jen na stovce. Tam vypadl už v semifinále. Na MS v Berlíně, kde budou jeho souboje se světovým rekordmanem Boltem znovu ostře sledovány, má jako obhájce titulu jistý start na obou tratích.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud