21. května 2009 • 13:39

Na Zlatou tretru přijedou i Obergföllová a Sánchez

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Němka Christina Obergföllová bude další ze soupeřek oštěpařky Barbory Špotákové na mezinárodním atletickém mítinku Zlatá tretra, který se uskuteční v Ostravě ve středu 17. června.



Diváci tak budou moci vidět všechny tři olympijské medailistky, neboť již dříve organizátoři oznámili také start Marie Abakumovové, v Pekingu v posledním pokusem poražené Rusky.

Do Ostravy znovu přijede olympijský vítěz z Atén a dvojnásobný mistr světa Félix Sánchez z Dominikánské republiky, který se vrací po zranění a opět se chystá na 400 metrů překážek.

Novou disciplínu v programu míli poběží Keňan Haron Keitany, vítěz loňského závodu na 1500 metrů v Curychu. V letošní halové sezoně neprohrál a nedávno v Dauhá si zlepšil osobní rekord na 1500 metrů na 3:30,90 minuty. Evropskou mílařskou jedničkou na startu bude Andy Baddeley. Soupeřem Usaina Bolta v běhu na 100 metrů budou jeho tréninkoví partneři Mario Forsythe a Xavier Brown.

Již dříve potvrdili start v Ostravě i světový rekordman v běhu na 110 m překážek Dayron Robles z Kuby, olympijská vítězka na 800 metrů Pamela Jelimová z Keni, vítěz z Pekingu v hodu kladivem Primož Kozmus, do výšky bude skákat Chorvatka Blanka Vlašičová a o světový rekord na 20 kilometrů se pokusí Dire Tuneová z Etiopie. Celkem je ve startovní listině zatím šest olympijských vítězů z Pekingu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud