23. září 2010 • 08:57

Jaký otec, takový syn. Koulař Machura dopoval!

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaký otec, takový syn. Koulař Remigius Machura mladší měl podle dnešního vydání Práva pozitivní dopingový nález na růstový hormon. Machurovi hrozí dvouletý zákaz činnosti. Závodník nařčení z dopingu odmítá. Nedovolené látky kdysi užíval před lety i jeho otec, dodnes český rekordman v kouli.



Čtyřiadvacetiletý atlet, který se v roce 2005 stal juniorským mistrem Evropy, provinění odmítá. Jeho prohřeškem se dnes začne zabývat disciplinární komise Českého atletického svazu.

Machura se dozvěděl o pozitivním výsledku mimosoutěžního testu na začátku srpna.

"Byl jsem v šoku. Rozhodně si nejsem vědom, že bych tuhle látku užil," uvedl atlet pražské Sparty, jenž má do vyřešení případu pozastavenou činnost.

Stejný výsledek posléze přineslo i vyhodnocení B-vzorku.



Koulař s osobním rekordem rovných 20 metrů nicméně věří, že u disciplinárního řízení má velkou šanci se obhájit. "Dost jsem si o tom zjišťoval a u růstového hormonu ta hladina přirozeně kolísá.

Dá se zvýšit několika faktory, které se u mě mohly sejít. Ovlivňují ji stresy a zvýšená fyzická zátěž, což odpovídá tomu, že test proběhl krátce před mistrovstvím Evropy, vliv mají i diety a já tehdy chtěl shodit bezglykogenovou dietou," řekl Machura.

Před 25 lety měl dopingový nález i jeho otec Remigius Machura starší, dvojnásobný halový mistr Evropy, který byl při Evropském poháru v Moskvě pozitivně testován na stanozolol. K užití zakázané látky se tehdy koulař, který je dodnes českým rekordmanem (21,93), přiznal.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud