26. září 2020 • 09:12

Boston stylově odmítl konec sezony, proti Miami zářil mladík Tatum

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Bostonu dali jasně najevo, že o konec sezony ještě nestojí. V pátém duelu finále Východní konference zdolali Miami 121:108 a snížili stav série na 2:3. Za druhým triumfem proti Heat je dotáhl mladík Jayson Tatum, jenž k 31 bodům přidal také deset doskoků a šest asistencí. Šestý zápas, a zároveň druhý mečbol Miami, je na programu v noci z neděle na pondělí.



Celtics ještě v poločase prohrávali o sedm bodů, ve třetí části jich nicméně nastříleli soupeři 41 a do závěrečné čtvrtiny vstupovali s devítibodovým náskokem. Vedení uhájili, přičemž Tatumovi sekundoval s 28 body a osmi finálními přihrávkami Jaylen Brown. Daniel Theis zaznamenal 15 bodů a 13 doskoků.

"Dohodli jsme se, že si půjdeme zahrát, budeme bojovat a pokusíme se zároveň podat co nejlepší výkon. Povedlo se, především ve druhé půli jsme hráli výborně, ale vzhledem k tomu, v jaké jsme nyní pozici, budeme muset to samé předvést ještě dvakrát," prohlásil trenér vítězů Brad Stevens.

Heat spoléhali především na Gorana Dragiče s 23 a Duncana Robinsona s 20 body. Jimmy Butler přidal 17 bodů, osm doskoků i asistencí, Tyler Herro, sedmatřicetibodová hvězda čtvrtého zápasu, zůstal na 14 bodech. Miami zklamala střelba trojek, kterých proměnili jen sedm z 36 pokusů.

"Ještě to opravdu nebude jednoduché. Musíme se semknout, abychom situaci překonali," uvedl Robinson. Heat dostali v play off 41 bodů za čtvrtinu poprvé od roku 2014, naopak Celtics dokázali dosáhnout tohoto počtu poosmnácté v klubové historii. Ve všech případech dotáhli duel k vítězství.

Kromě zmiňovaných trojek nestačil celek ze South Beach na doskoku, kde prohrál 38:50, v bodech z vymezeného území (48:56) či v bodech z rychlého protiútoku (6:17). "Zasloužili si uspět. Nebránili jsme vůbec dobře, Boston hrál se skvělou energií," vysekl sokovi poklonu trenér Heat Erik Spoelstra.

Šesté utkání, které může rozhodnout o postupu Miami do finále letošního ročníku, je na programu v neděli v noci. Na západě jsou jedno vítězství od finále basketbalisté Los Angeles Lakers, kteří vedou v sérii s Denverem 3:1.

Finále Východní konference - 5. zápas:

Boston - Miami 121:108 (stav série 2:3).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud