29. března 2021 • 08:21

Lakers udolali v NBA Orlando, Phoenix vyhrál těsně v prodloužení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Los Angeles Lakers v NBA zvítězili podruhé za sebou, přestože postrádají dvě zraněné hvězdy. Po Clevelandu uspěli proti Orlandu 96:93 a drží čtvrtou pozici v Západní konferenci před Denverem, který jasně přehrál Atlantu 126:102. Před nimi je na druhém místě Phoenix, který musel o výhře 101:97 v Charlotte rozhodnout až v prodloužení.



Lakers stále nemají k dispozici Anthonyho Davise a LeBrona Jamese. Orlando se zas v týdnu rozhodlo pro kompletní přestavbu týmu a vyměnilo většinu opor. Přesto se proti obhájci titulu dostalo v poslední čtvrtině do vedení a dokonce mohlo zápas poslat do prodloužení, ale právě jeden z nových hráčů Otto Porter netrefil v závěru trojku.

Lakers na konci držel trestnými hody Dennis Schröder, který nakonec nasbíral 24 bodů. Kyle Kuzma přidal 21 bodů a 11 doskoků, na pět trojek ale potřeboval 15 pokusů. Orlando táhl s 26 body Dwayne Bacon, osm bodů a tři asistence přidal bývalý hráč české ligy Chasson Randle.

Nečekané drama bylo k vidění v Charlotte, kde Phoenix vedl ještě na začátku poslední čtvrtiny o 16 bodů, ale o svůj náskok přišel, když v posledních třech a půl minutách nebyl schopný skórovat a naopak domácí Graham osmi body v řadě zajistil prodloužení.

V něm přidal Devonte Graham dalších pět ze svých 30 bodů, ale Phoenix si chodil pro fauly a celkem osmi trestnými hody v prodloužení zápas rozhodl. Suns táhl s 35 body Devin Booker.

„Phoenix je druhý na Západě a hraje dobře jako žádný jiný tým v NBA. Přesto jsme je udrželi na střelbě 35 procent, dohnali jsme velkou ztrátu a byli jsme jediný koš od vítězství. Hlavně v obraně se mi to od nás dnes líbilo,“ řekl trenér Charlotte James Borrego.

To Denver začal na konci druhé čtvrtiny utíkat Atlantě a postupně svůj náskok navýšil až na 33 bodů, když si mohl v poslední čtvrtině už dovolit šetřit síly opor. Nikola Jokič tak neměl možnost završit svůj další triple double, když tentokráte k 16 bodů a 10 doskokům přidal osm asistencí.

Nová posila z Orlanda Aaron Gordon přidal 13 bodů a naznačil, že bude velmi nebezpečnou dvojicí s nahrávajícím Jokičem. Nejlepším střelcem týmu byl s 20 body náhradník JaMychal Green.

„Tenhle tým má všechno, co potřebuje k úspěchu. Nikola skvěle čte hru a na hřišti nám říká, co máme dělat. S takovým hráčem se hraje opravdu snadno,“ řekl Gordon. „Poznal naší hru, ví proč tu je a jak. nám může pomoci. A pochopil, že když se uvolní, tak ho míč najde,“ dodal Jokič.

NBA:

Charlotte - Phoenix 97:101 po prodl., Denver - Atlanta 126:102, LA Lakers - Orlando 96:93, Toronto - Portland 117:122.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud