13. června 2021 • 08:36

Clippers zabrali a snížili sérii s Utahem, zářili Leonard a George

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Los Angeles Clippers po přesunu série 2. kola play off NBA s Utahem do své haly vybojovali první vítězství. Ve Staples Centre vyhráli nad nejlepším týmem základní části přesvědčivě 132:106 a snížil stav na 1:2 na zápasy. Třicetibodovými výkony k tomu přispěli Kawhi Leonard (34) a Paul George (31). Čtvrtý duel je znovu v Los Angeles na programu v noci na úterý.



Nejlepší střelec utkání Leonard ovládl s dvanácti úspěchy i zápasovou statistiku doskakování, přidal také pět asistencí. George trefil šest z deseti tříbodových střel. Oba týmy skórovaly zpoza oblouku devatenáctkrát a domácím se to dařilo s více než padesátiprocentní úspěšností. V prvních dvou zápasech série se jim přitom střelba z dálky nevedla.

„Střely najdou cíl, nebo ne. Naším úkolem je zůstat agresivní vůči sobě i ostatním. Když to Paulovi padá, stavíme to na něm, když to padá mně, jde to za mnou. Ať se ale daří komukoliv v týmu, je naším cílem pokusit se mu připravit další střelu,“ řekl Leonard.

„Nějak jsme jim dneska umožnili dostat se do pohody. Georgeovi to střílelo, ale měli jsme to jemu i Kawhimu víc ztížit,“ konstatoval rozehrávač Donovan Mitchell, který byl střeleckým lídrem Utahu s 30 body a pěti trojkami.

Mitchell už v pátém utkání za sebou předvedl třicetibodový výkon, přitom v první čtvrtině vyšel střelecky naprázdno. Navíc zápas nedohrál kvůli zranění kotníku po nájezdu na koš zhruba z poloviny poslední čtvrtiny. To už byl ale duel rozhodnutý. „Je na tom dobře a mohl by se býval vrátit do hry,“ řekl trenér Utahu Quin Snyder. „Nemělo cenu riskovat, když to bylo o šestnáct osmnáct bodů,“ doplnil Mitchell.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud