11. prosince 2021 • 08:40

Satoranský dostane víc prostoru kvůli zranění parťáka: Nedělá mi to radost

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté New Orleans zvítězili v NBA doma nad Detroitem 109:93 a připsali si osmou výhru v sezoně. V souboji dvou nejhorších týmů obou konferencí odehrál český reprezentant Tomáš Satoranský přes 19 minut a k výhře Pelicans přispěl čtyřmi body, čtyřmi doskoky a třemi asistencemi. Phoenix zvítězil nad Bostonem 111:90 a v čele soutěže se opět dotáhl na Golden State. Obhájci titulu z Milwaukee ukončili sedmizápasovou vítěznou sérii Houstonu, který porazili 123:114 i díky 41 bodům a 17 doskokům Giannise Antetokounmpa.



New Orleans se proti nejhoršímu týmu soutěže v prvním poločase moc nedařilo a prohrávalo už o 15 bodů. Pak se ale karty zcela otočily a domácí si postupně vypracovali náskok až o 27 bodů a v klidu si hlídali vítězství. Ve třetí čtvrtině dovolili soupeři jen 12 bodů. Pro Detroit to byla jedenáctá porážka za sebou.

„Úplně jsme se rozpadli. Není možné, abychom přišli z poločasové přestávky takto nepřipraveni hrát. Bylo tam mnoho selhání v obraně a navíc jsme minuli snad šest jasných košů,“ řekl trenér Detroitu Dwane Casey.

Satoranský dostal v sestavě vítězů větší prostor, neboť jeho konkurent na rozehrávce Kira Lewis si v minulém zápase přetrhl vaz v kolenu a zřejmě přijde o zbytek sezony. „Tomáš dostane více minut. Zaslouží si je. Je to prověřený hráč, který už roky podává dobré výkony,“ uvedl trenér New Orleans Willie Green.

NBA Triple: LaMelo má něco z Magica Johnsona, KD je zbraň hromadného ničení
Video se připravuje ...

„Kira je skvělý kluk a mít ve 20 letech takové zranění pro něj musí být opravdu těžké. Pro tým je to špatná zpráva. Je to jeden z nejrychlejších hráčů, se kterými jsem kdy hrál, tak snad ho to v tomto smyslu nepoznamená,“ přál Satoranský svému spoluhráči. „Dosud jsme se o minuty z lavičky dělili. Nedělá mi radost získat více minut za těchto okolností, ale jsem na to připraven. Cítím se fyzicky lépe než v úvodu sezony,“ dodal.

V zápase Satoranský proměnil střelu z hranice trestných hodů na 75:61 a pak v závěru přidal koš zblízka po dobrém seběhnutí. Rovněž vyslal čtyři střely za tři body, ale ani jednou neuspěl.

Druhý z českých hráčů v soutěži Vít Krejčí nenastoupil v dresu Oklahoma City proti Los Angeles Lakers a jen sledoval, jak jeho spoluhráči prohráli 95:116. Thunder nenavázali na dvě předchozí výhry nad Lakers, které táhl 33 body LeBron James.

Phoenix vyhrál už dvacátý z posledních 21 zápasů, když Bostonu nedal sebemenší šanci. Po šňůře 25:3 ve druhé čtvrtině měli Suns náskok už 24 bodů a mohli pošetřit síly do dalších zápasů. Nejlepším střelcem Phoenixu byl s 21 body a 15 doskoky pivot JaVale McGee. Šest jeho spoluhráčů se dostalo na dvouciferný počet bodů.

Zatímco Phoenix se dotáhl na první místo Západní konference, Brooklyn uhájil první místo ve Východní konferenci výhrou 113:105 nad Atlantou. Kevin Durant k tomu přispěl 31 body. Nets zápas rozhodli šňůrou 8:0 ve čtvrté čtvrtině.Už se zdálo, že Houston potvrdí svou formu i proti šampionům z Milwaukee, když velkou část zápasu vedl a ještě v poslední čtvrtině měl náskok osmi bodů. Jenže pak vzal osud zápasu do svých rukou Antetokounmpo a 14 body v posledních devíti minutách rozhodl. Se 41 body to pro něj byl druhý nejlepší výkon sezony.

Sacramento prohrálo s Charlotte 123:124 poté, co v posledních vteřinách zahodil dva trestné hody DeAaron Fox. Ten byl přitom s 31 body nejlepším střelcem zápasu, ale klíčovou možnost na vítězství nevyužil. Charlotte k výhře pomohl svým osobním rekordem v podobě 24 bodů nováček James Bouknight.

Výsledky NBA

New Orleans - Detroit 109:93 (za domácí Satoranský 4 body, 4 doskoky, 3 asistence),
Atlanta - Brooklyn 105:113,
Charlotte - Sacramento 124:123,
Houston - Milwaukee 114:123,
Indiana - Dallas 106:93,
Minnesota - Cleveland 106:123,
Oklahoma City - LA Lakers 95:116,
Phoenix - Boston 111:90,
Toronto - New York 90:87.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud