13. prosince 2021 • 08:11

Mazáci řádili v NBA! Durant má rekord, Satoranský tři asistence

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista Kevin Durant zařídil Brooklynu vítězství 116:104 nad Detroitem, když 51 body stanovil nový bodový rekord této sezony NBA. K tomu přidal i sedm doskoků a devět asistencí. Výrazně si tak upevnil pozici nejlepšího střelce soutěže.



Zazářil i LeBron James, který si připsal triple double za 30 bodů, 11 doskoků a 10 asistencí a pomohl Los Angeles Lakers k vítězství 106:94. Tomáš Satoranský si při prohře New Orleans se San Antoniem 97:112 připsal tři asistence.

Dosud v této sezoně dosáhl na 50 bodů jen Steph Curry na začátku listopadu. Nyní na něj navázal Durant, který padesátku pokořil posedmé v kariéře, ale poprvé po třech letech. Skvěle tak zastoupil absentujícího Jamese Hardena. Pro obranu Detroitu byl téměř nezastavitelný.

„Věděl jsem, že dnes zřejmě budu muset v útoku trochu přidat na střelbě. Ztráceli jsme míče více, než bychom měli, a tak jsem si řekl, že bude lepší, když budu střílet,“ popsal Durant.

„Je zábava sledovat Kevina, když hraje takhle. A být toho součástí je ještě lepší. Neuvidíte moc takových zápasů, jaký měl dnes,“ dodal Patty Mills, který přispěl Brooklynu 18 body.

Pro Detroit to byla dvanáctá porážka v řadě. Nestačilo mu ani 26 bodů nováčka Cade Cunninghama. Přitom ještě na začátku poslední čtvrtiny Pistons vedli. Pak ale Durant nastartoval šňůru 18:1, kterou Brooklyn zápas otočil a zlomil soupeře.

Ještě větší obrat předvedli Lakers, kteří s Orlandem prohrávali téměř celý první poločas. V úvodu druhé půle ale Lakers předvedli málo vídanou šňůru 23:0, během které měl James 14 bodů, dvě asistence a dva bloky. Týmu tak pomohl získat vedení o 25 bodů a po dosažení triple doublu mohl jít odpočívat.

Triple double si připsal také Janis Adetokunbo, který dovedl Milwaukee k výhře 112:97 nad New Yorkem 20 body, 10 doskoky a 11 asistencemi. New Yorku nepomohl ani skvělý debut nováčka Quentina Grimese, který ve svém prvním zápase v NBA zaznamenal 27 bodů a sedmi trojkami stanovil nováčkovský rekord klubu.

New Orleans se snažilo držet se San Antoniem krok tři čtvrtiny, jenže na začátku té poslední dovolili Spurs odskočit na dvouciferný rozdíl a San Antonio už si vítězství v klidu pohlídalo. Dejounte Murray k tomu přispěl triple doublem za 10 bodů, 12 doskoků a 10 asistencí.

Satoranský odehrál za Pelikány necelých 17 minut, během nichž minul tři své střely a třikrát nahrál na koš spoluhráčům. S ním na hřišti Pelikáni vyhráli o 4 body, což je nejlepší hodnota v týmu.

Výsledky NBA:

Detroit - Brooklyn 104:116, LA Lakers - Orlando 106:94, New York - Milwaukee 97:112, Oklahoma City - Dallas 84:103, Portland - Minnesota 111:116, San Antonio - New Orleans 112:97 (za hosty Satoranský 3 asistence).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud