24. března 2012 • 14:30

VIDEO: Brutálně zfauloval hvězdu NBA, diváci mu tleskali vestoje

Autor: Ondřej Roubínek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci basketbalistů New Orleans neprojevili zrovna velkou dávku pochopení pro fair play. Ve čtvrtečním zápase NBA proti Los Angeles Clippers vyprovodili domácího Jasona Smithe, který byl vyloučen za brutální faul na Blakea Griffina, do šaten ovacemi vestoje.



To byla prasárna! Blake Griffin se ve čtvrté čtvrtině duelu hnal do rychlého protiútoku, když přišel brutální zásah od Jasona Smithe.

Ten se blížil z boku a zatloukacího zabijáka v plné rychlosti srazil k zemi.

Tam také Griffin zůstal otřesený hodnou chvíli ležet, zatímco jeho spoluhráči si to šli vyříkat s provinilcem. Horké hlavy museli uklidňovat pořadatelé a trenéři.

Po zhlédnutí videozáznamu rozhodčí Smithe za nesportovní faul nemilosrdně poslali do šaten.

A od diváků, které ještě gesty hecoval, se mu dostalo hromových ovací vestoje.

Fanoušci New Orleans vyprovázejí vyloučeného Jasona Smithe hromovými ovacemi Fanoušci New Orleans vyprovázejí vyloučeného Jasona Smithe hromovými ovacemiFoto Repro YouTube

Na Griffina, který se mezitím dal trochu dohromady a šel házet šestky, se naopak sneslo ohlušující bučení a pískot. To ho ale nerozhodilo a hvězda Clippers proměnila obě šestky, což u Griffina není zrovna úplně běžný obrázek - trestné hody zrovna nejsou jeho silnou stránkou.

Nicméně podařilo se mu tak snížit na rozdíl čtyř bodů 85:89 a čtyři minuty před koncem hosté měli ještě další protiútok. Ani přes tuto výhodu se ale Clippers duel otočit nepodařilo a nakonec prohráli 90:97.

Smith se po zápase za svůj nebezpečný zákrok Griffinovi omluvil. "Tohle bylo něco, co nikdy nechcete soupeři udělat, obzvášť hráči takového kalibru, jako je Blake. On je fenomenální," vysekl Smith poklonu muži, kterého před tím málem zabil.

"Jen jsem nechtěl, aby dal lehké dva body. Bylo tady ale milion lepších možností, jak tomu zabránit. Omlouvám se mu," sypal si vyloučený hříšník popel na hlavu.

Ďábelský výskok Blakea Griffina
Ďábelský výskok Blakea Griffina

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud