27. dubna 2012 • 12:59

Video: Veselého drtivá smeč pomohla k vítězství nad Miami

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

A na závěr si vyšlápli i na loňského finalistu. Skvělý závěr sezony si užíval český basketbalista Jan Veselý, který pomohl ve svém posledním zápase svého premiérového ročníku v NBA jedenácti body k vítězství Washingtonu Wizards nad Miami Heat 104:70. Pro tým to byla šestá výhra v řadě a Veselý se opět blýskl drtivou smečí.



Výhra, výhra, šestkrát výhra. Ať proti Washingtonu stál v závěru sezony kdokoliv, tým Jana Veselého si s ním poradil.

Ač už dlouho ztratil naději na playoff, ač byl druhým nejneúspěšnějším týmem, rozlučka s prvním ročníkem dopadla pro třetího Čecha v NBA brilantně. Na závěr sezony pomohl porazit Miami Heat.
 
„Už jsme neměli strach z nikoho. Hráli jsme proti všem, jak to šlo, a obavy zmizely hned, jak se začaly přicházet výhry. Každý na sobě tvrdě makal a užili jsme si to,“ pochvaloval si rozehrávač John Wall.

Co na tom, že soupeř šetřil své hvězdné trio James, Wade, Bosh do vyřazovacích bojů.  Spolupráce jedničky draftu 2010 s Veselým se začala zvláště ke konci sezony Washingtonu vyplácet.

VIDEO: Sestřih kanonády Wizards a Veselého smeč

Rychlá přihrávka, Veselého výskok a smeč. Proti Miami hned dvakrát se opakující kapitola. A pro třetího Čecha v NBA čtyři body z celkových jedenácti.

Co jel Washington na vlně šesti vítězných zápasů v řadě, nastřílel jich Veselý hned čtyřiapadesát. Tedy devět bodů na zápas.

„Je to výhra, která tomuto týmu přináší zadostiučinění. Závěr roku byl těžký, zejména i kvůli zraněním, které nás postihly. Dokázali jsme se však semknout a hráli jako tým,“ chválil si kouč Randy Wittman.

První sezona v NBA pro Jana Veselého je už minulostí. A jeho zlepšující se výkony v závěru roku dávají do budoucna hodně nadějí.

Veselý se snaží zastavit Chalmerse z Miami.
Veselý se snaží zastavit Chalmerse z Miami.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud