21. května 2012 • 09:43

San Antonio počtvrté porazilo Clippers a je v semifinále NBA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté San Antonia rozhodli v nejkratším možném termínu sérii s Los Angeles Clippers a jsou prvními finalisty Západní konference NBA. Spurs zvítězili na palubovce soupeře 102:99, v letošním play off ještě nenašli přemožitele a celkově drží sérii osmnácti vítězných zápasů. V ligovém semifinále bude jejich soupeřem lepší z dvojice Oklahoma - Los Angeles Lakers (3:1).



Clippers neměli daleko k prodloužení série, ale v poslední čtvrtině prohospodařili šestibodové vedení. Do té doby skvěle hrající rozehrávač Chris Paul v poslední minutě netrefil dvě střely, které mohly utkání více zdramatizovat.

"Měli jsme své šance, ale nebyli jsme schopni je proměnit. V klíčových momentech jsme udělali nějaké chyby, to byl ten rozdíl mezi oběma týmy," řekl kouč losangeleského celku Vinny del Negro.

Paul jinak nastřílel 23 bodů a měl 11 asistencí, pivot Blake Griffin přidal 21 bodů. Spurs vedl Tim Duncan s 21 body a devíti doskoky, Tony Parker dal 17 bodů včetně dvou košů, kterými v závěru definitivně překlopil skóre na stranu hostů.

Ve Východní konferenci favorizované Miami vyrovnalo stav série s Indianou na 2:2. Výhru 101:93 "udělali" LeBron James a Dwyane Wade. Dohromady dali 70 bodů (40+30) a doskočili 27 míčů (18+9) a stáli za obratem skóre, které ještě ve druhé čtvrtině vyznívalo o deset bodů pro domácí Pacers.

Na přelomu obou poločasů se James s Wadem postarali o 38 bodů svého týmu v řadě, nikdo jiný z celku Heat 13 minut neskóroval. Od té chvíle bylo Miami napřed a Indiana už utkání zvrátit nedokázala. Jamesovi chyběla jediná asistence k zisku triple doublu.

Wade v předchozím utkání nastřílel jen pět bodů a dostal se do rozmíšky s trenérem Heat Erikem Spoelstrou. Před pokračováním série mu pomohlo setkání s bývalým trenérem Tomem Creanem.

"Poslední dva dny byly psychicky náročné. Strávil jsem nějaký čas se svým bývalým koučem, mým mentorem, a to setkání mi dodalo spoustu energie, kterou jsem dnes uplatnil," řekl Wade.

San Antonio potvrdilo pozici nejlepšího celku NBA, když porazilo Los Angeles Lakers
San Antonio potvrdilo pozici nejlepšího celku NBA, když porazilo Los Angeles Lakers

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud