29. června 2012 • 09:36

Stačí vyhrát! Pomůže Češkám na olympiádu návštěva mešity?

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den D je tu. „Dnes neselhat. Dnes jde o olympiádu,“ říkají si české basketbalistky, které od 15.45 vyzvou v turecké Ankaře Japonsko. A systém je jasný: V případě výhry balí do Londýna, pokud prohrají, utkají se o poslední postupové místo v dalších bojích s jinými poraženými čtvrtfinalisty.



Pro české basketbalistky je to dosud největší zápas roku. Výhra znamená olympiádu, prohra další drama. A v cestě do Londýna stojí houževnaté Japonsko.

„Jejich styl je podobný Argentině. Ta hra je ale kvalitnější na všech postech, a to nejen ve venkovním prostoru, ale i pod košem,“ míní asistent trenéra Martin Petrovický.

Svěřenkyně Lubora Blažka proto naposledy trénovaly hlavně střelbu a taktiku. Pozornost bude zaměřená hlavně na největší hvězdy Ogaovou a Mamyiaovou.

„Oga je hráčka, která to umí vzít na sebe v těch kritických momentech. Vytváří pozice pro ostatní hráče a především Mamyiu, která po clonách sbíhá pod koš,“ popisuje Petrovický. „Pokud se nám je podaří ubránit, věřím, že zápas vyhrajeme,“ dodal.

Během včerejška české basketbalistky čekalo i poznávání místní muslimské kultury – navštívily městskou mešitu a nechyběl ani výklad o tom, jaké jsou zásady muslimské víry, či jak celý proces modlení v mešitě probíhá.

Zápas s Japonskem se hraje dnes od 15.45.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud