4. července 2012 • 21:44

Mladí basketbalisté září na MS, ve čtvrtfinále vyzvou Chorvaty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští basketbalisté do 17 let při premiérové účasti na mistrovství světa postoupili do čtvrtfinále. Na turnaji v Kaunasu si po úvodní výhře nad Francií připsali druhé vítězství dnes nad Egyptem 78:70. Ve skupině tak obsadili čtvrtou příčku a ve čtvrtfinále je čeká repríza loňského neúspěšného finále evropského šampionátu šestnáctiletých s Chorvatskem.



"Dosáhli jsme obrovského úspěchu a věřím, že kluci ještě neřekli poslední slovo a dočkáme se ještě alespoň jedné výhry," prohlásil trenér Petr Treml.

Jeho svěřenci ve skupině nejprve zdolali Francii, poté prohráli s USA, těsně s Austrálií i Čínou a dnes vybojovali potřebnou druhou výhru nad Egyptem. Hlavní zásluhu na ní měl pardubický Martin Peterka, autor 21 bodů.

Rozehrávač Radovan Kouřil přidal 12 bodů a 12 asistencí. Vicemistři Evropy z loňského roku tak překvapivě postoupili na úkor favorizované Francie.

Nyní se mohou pokusit Chorvatsku oplatit loňskou prohru 57:67 z finále ME. Čeká je však nelehký úkol, jelikož Chorvaté v soutěžních zápasech už šestnáctkrát v řadě neprohráli.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud