16. srpna 2012 • 12:08

Basketbalový trenér musel během zápasu do obchodu pro lepidlo

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen plavkyně Simona Baumrtová musela do obchodního domu na nákupy, když chtěla bojovat na olympiádě. Bleskově byl do obchodu donucen vyrazit i kondiční trenér českých basketbalistů při zápase v Bělorusku, aby mohl slepit prasklou botu opory Tomáše Satoranského. Vše se stihlo a i díky pohotovosti vyhrál český tým na úvod evropské kvalifikace 73:65.



Satoranský byl jedním z klíčových mužů reprezentace, nastoupil v základní sestavě na místě rozehrávače a připsal si devět asistencí plus dvanáct bodů.

Proto vyžadovalo veškeré nasazení, když bylo potřeba slepit jeho rozbitou tenisku. Na videozáznamu České basketbalové federace to popsal kondiční trenér Vladislav Hojka.

„Zvládl jsem svůj osobní desetiboj. Sprintoval jsem do šatny, pak jsem uběhl 400, možná 800 metrů do obchodu, následoval běh do schodů podobný skoku do dálky, protože jsem musel dělat dlouhé kroky. Na cestě jsem taky přeskakoval překážky. Posledním bojem byl návrat do haly a do šatny. Závěrečné metry byly už hodně těžké,“ popisoval Hojka.

Zda je všechno z jeho vyprávění pravdivé, to těžko říct, protože i rozverné video je uvedeno sloganem „jak to bylo a nebylo“. Celý tým zjevně hodně rozpumpovala důležitá výhra na hřišti soupeře, přestože nepodal svůj optimální výkon.

Na výsledek se reprezentace pokusí navázat hned v sobotu v úvodním domácím duelu proti Itálii, který se stejně jako všechny další domácí zápasy kvalifikace o ME 2013 hraje v Chomutově.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud