21. září 2012 • 18:36

Koučem basketbalistek by měl zůstat Blažek. Chce ho i Zídek

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chorvatsko, Litva, Bělorusko. Takové soupeřky čekají na české basketbalistky v základní skupině ME 2013 ve Francii. „Pro nás je dobrou zprávou, že jsme se vyhnuli Španělkám. Přestože totiž byly ve čtvrtém koši, je to nesmírně kvalitní tým,“ uznal místopředseda ČBF Jiří Zídek. A dodal, že svaz zřejmě v příštích dnech nabídne novou smlouvu kouči Luboru Blažkovi.



Po olympiádě neměl chuť příliš pokračovat. „Pakliže za mě přijde někdo nový, budu mu držet palce,“ říkal tehdy kouč českých basketbalistek Lubor Blažek, na kterého se snesla kritika po smolně prohraném čtvrtfinále.

Nyní se zdá, že mu svaz nabídne pokračování a novou smlouvu. 

„Výbor ČBF na své schůzi příští týden provede zhodnocení vystoupení všech národních týmů, včetně týmu žen na LOH. V návaznosti na to pak budeme jednat o obsazení postu hlavního trenéra. Pravděpodobnou variantou se jeví prodloužení smlouvy se stávajícím trenérem Luborem Blažkem,“ přiznal dokonce místopředseda svazu Jiří Zídek po pátečním losování základních skupin evropského šampionátu.

Tam české basketbalistky narazí na Chorvatsko, Litvu a Bělorusko. A Blažek, který dovedl český výběr pro stříbro z MS 2010, by měl opět stanout na lavičce coby hlavní trenér.

„Odhadovat naše ambice je nyní ještě předčasné. Osmifinálová skupina vypadá schůdně. My se ale nyní musíme soustředit především na sebe. Bude hodně záležet na tom, aby byly hráčky zdravé a aby se tým sešel v co možná nejsilnější sestavě,“ dodal Zídek.

Česká základní skupina se odehraje v Télazé. Evropský šampionát se bude konat od 15. do 30. června 2013.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud