Jan Jaroch
12. února 2013 • 15:20

Revoluce v NBA. Warriors nastoupí v přilehlých dresech s rukávy

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím to byla výsada pouze ženských kolektivů, pod koši především australských basketbalistek, ale už i mužská NBA si přivlastnila tuto novinku. Tým Golden State Warriors nastoupí 22. února proti San Antoniu v alternativních přiléhavých dresech s krátkými rukávy. Bude to poprvé v historii, co tým NBA takovou uniformu oblékne.



„Je to ten správný moment, správný tým a především správné místo. Když zavádíte něco tak inovativního, co změní tvář ligy, proč to neudělat v nejinovativnější oblasti USA,“ prohlásil Lawrence Norman, zástupce firmy Adidas, která týmy NBA obléká.

Golden State sídlí v Oaklandu u San Francisca, které je známé jako město hippies a v nedalekém Silicon Valley je centrum informačních technologií.

Nový typ dresu je prý o čtvrtinu lehčí a údajně ho v budoucnu začne používat více ligových klubů. Důležité bude, jak novinku ohodnotí samotní hráči Golden State.

Tým Golden State Warriors nastoupí 22. února proti San Antoniu v alternativních přiléhavých dresech s krátkými rukávy. Bude to poprvé v historii, co tým NBA takovou uniformu oblékne.Foto adidas

V basketbalu se totiž tradičně používají dresy bez rukávů, které nesvazují tělo při střelbě. „Už jsme v nich absolvovali několik tréninků a nemám s rukávy problém. Potřebujeme jen čas si na ně zvyknout,“ prohlásil hvězdný nováček Warriors Harrison Barnes.

Ten patří mezi vyrýsované hráče s tělem atleta, velkou otázkou je, jak se budou upnuté dresy zamlouvat těžkotonážním borcům, kterých je na soupiskách rovněž několik.

Klíčový bude i ohlas fanoušků, kteří zatím uniformy svých klubů nosí volně plandajíc přes tričko či mikinu. Novinka bude totiž i výrazně dražší než současné tradiční dresy.

Tým Golden State Warriors nastoupí 22. února proti San Antoniu v alternativních přiléhavých dresech s krátkými rukávy. Bude to poprvé v historii, co tým NBA takovou uniformu oblékne.
Tým Golden State Warriors nastoupí 22. února proti San Antoniu v alternativních přiléhavých dresech s krátkými rukávy. Bude to poprvé v historii, co tým NBA takovou uniformu oblékne.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud