16. února 2013 • 12:00

Zapomeňte na sprint! Bolt se předvedl efektní smečí do koše

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jamajský sprinter Usain Bolt zaznamenal dva body v zápase osobností, který předcházel Utkání hvězd basketbalové NBA. Šestinásobný olympijský vítěz nastoupil za výběr Východu, jenž nakonec v Houstonu prohrál se Západem vysoko 38:58.



Boltovi se podařilo bodovat efektně smečí obouruč, nicméně rozhodčí při akci velkoryse přehlédli, že před zakončením porušil pravidlo o krocích.

Bolta prý překvapilo, že soupeř k utkání přistoupil zcela zodpovědně. "Západ hrál opravdu tvrdě. Když v poslední čtvrtině vedli o dvacet bodů a napadali nás po celém hřišti, říkal jsem si: 'Tohle není zápas celebrit. Berou to naprosto vážně'," prohlásil.

Světový rekordman odehrál 29 minut a po utkání si stěžoval, že mu spoluhráči málo přihrávali.

"Snažil jsem se, ale oni moc drželi míč. Nedali mi vůbec šanci," uvedl Bolt s úsměvem. "Ale pro mě to bylo hlavně o zábavě, protože basketbal jsem si dlouho nezahrál," dodal.

Na palubovce se nejčastěji potkával s americkým ministrem školství Arnem Duncanem, který v dresu Západu jamajskou hvězdu přestřílel 11 body.

"On je nejrychlejší muž planety a já nejpomalejší. Moc bodů sice nezískal, ale nehrál vůbec špatně," citovala agentura Reuters osmačtyřicetiletého Duncana.

Světový rekordman by se neztratil ani v basketbalu
Světový rekordman by se neztratil ani v basketbalu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud