11. března 2013 • 12:09

To ještě bude drama: Lakers se derou do play off NBA

Autor: Jiří Škuba
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mizerný vstup týmu do sezony, výměna kouče, zdravotní problémy klíčových hráčů… Být fanouškem basketbalistů Lakers není v letošní sezoně žádný šlágr. Nyní se ale zdá, že Bryant a spol. mají to nejhorší za sebou. Potřetí v řadě vyhráli a dostali se na osmé místo, tedy na pozici s lístkem do play off.



Lakers včera porazili Chicago 90:81 a posunuli se před Utah. „No, jupí,“ vydechl Kobe Bryant v reakci na dotaz novinářů, co říká tomu, že jeho tým poskočil na osmé místo v Západní konferenci.

Bez nadšení, bez euforie. Lakers se snaží na poslední chvíli zachránit zpackanou sezonu. „Musíme se dostat ještě výš. Hotovo ještě zdaleka nemáme. Je třeba se zlepšovat s každým zápasem,“ uvedl rozehrávač Steve Nash.

Směr je ale zatím správný. Basketbalisté Los Angeles vyhráli potřetí za sebou a popáté v řadě doma. Chicago vedlo v Los Angeles naposledy ve druhé čtvrtině, Lakers otočili vývoj utkání ještě do poločasu a po změně stran definitivně rozhodli šňůrou 12:0. Poprvé v sezoně jsou dvě výhry nad padesátiprocentní bilancí (33-31).

A konečně zahrál i Dwight Howard, jehož výkony po trejdu z Orlanda zatím byly velkým zklamáním; proti Chicagu však nasbíral 16 bodů, 21 doskoků a čtyři bloky. „Myslím, že se pořád zlepšuju. Snažím se na sobě tvrdě pracovat,“ prohlásil Howard. Osmadvacetiletého pivota ocenil i trenér soupeře Tom Thibodeau: „Především v prvním poločase udával tón zápasu,“ prohlásil kouč Chicaga.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud