5. července 2013 • 12:12

Basketbalistky USK vyzvou v Evropské lize stejné soupeře jako loni

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky USK Praha mají v Evropské lize čtyři stejné soupeře jako v minulé sezoně. Dnešní los v Mnichově jim znovu přisoudil za protivníky Salamanku, Galatasaray istanbul, Novi Záhřeb a Polkowice. Skupinu C pak z nejvýše nasazených celků doplnil Spartak Moskevská oblast a litevský nováček Kibirkstis.



Druhý tým české ligy IMOS Brno se ve skupině B utká s Fenerbahce Istanbul, Rivasem Madrid, Wislou Krakov, Naděždou Orenburg, Šoproní a Montpellierem.

Mistryně z USK v minulé sezoně ze skupiny postoupily až z pátého místa, před nimi skončily Salamanca, Polkowice i Galatasaray. Turecký celek pak Pražanky vyřadil v play off. Celkem měly hráčky USK s těmito čtyřmi celky v minulé sezoně bilanci čtyři výhry a šest porážek.

"Uvidíme, jak silný se nám nakonec podaří sestavit tým. Ale domnívám se, že to je hratelná skupina. Nejnepříjemnější bude Galatasaray, v Salamance se také vždy těžko hraje, ale ostatní týmy jsou hratelné," řekla trenérka USK Natália Hejková.

"S protivníky se dobře známe, ale pro mě je nejdůležitější, že oproti minulé sezoně budu s týmem od začátku. Navíc budeme mít nový tým s novou rozehrávačkou Laiou Palauovou, která je čerstvou mistryní Evropy a věřím, že budeme silnější," dodala.

Právě pro posilu Palauovou budou souboje ve skupině pikantní, neboť bude hrát proti Polkowicím, odkud do USK přišla. Hejková zase dobře zná Spartak, kde v letech 2006 až 2008 působila a získala dva euroligové tituly.

USK by měl tři z úvodních čtyř zápasů začít doma. Prvním soupeřem bude Galatasaray, který má v kádru dvě španělské mistryně Evropy Albu Torrensovou a Sancho Lyttleovou, která byla na ME vyhlášena nejužitečnější hráčkou.

Brno se pokusí napravit minulou sezonu, v níž ze 12 zápasů vyhrálo jen dvakrát a skončilo poslední ve skupině. Jednu z výher si připsalo proti Wisle Krakov, se kterou se utká i tentokrát stejně jako s Rivasem Madrid. Celkově však na Brno čeká zřejmě nejvyrovnanější skupina ze všech tří.

Základní část se odehraje ve třech skupinách, z nichž postoupí vždy čtyři celky plus dva nejlepší na pátých místech. Prvenství obhajuje Jekatěrinburg.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud