8. září 2013 • 19:38

Basketbalisté zničili brejky Gruzii a sahají na ME po postupu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští basketbalisté porazili na mistrovství Evropy Gruzii 95:79 a po druhém vítězství mají na dosah postup ze skupiny do osmifinále. K němu potřebují vyhrát ještě závěrečné utkání s Chorvatskem. Češi dnes soupeře ničili rychlými protiútoky, které táhl Tomáš Satoranský, jenž zaznamenal 20 bodů a sedm doskoků. Nejlepším střelcem byl s 27 body Jan Veselý.



Čeští reprezentanti se na turnaji dosud trápili se střelbou z dálky, která by byla proti zónové obraně Gruzínců potřeba. Proto trenér Pavel Budínský naordinoval týmu taktiku co nejrychleji chodit do protiútoků a nedovolit soupeři obranu zformovat. A to se dařilo dokonale.

Právě brejky pomohly Čechům hned v úvodu odskočit a od stavu 5:6 ve 3. minutě už čeští hráči neustále vedli. Především spolupráce Satoranského s Veselým byla pro Gruzii smrtící. Navíc jim vydatně sekundoval i David Jelínek, který se konečně chytil a ke dvěma bodům z předešlých tří zápasů přidal 11 bodů.

Už ve druhé čtvrtině Češi vedli o 24 bodů a směřovali za vítězstvím. Ve druhé půli se sice Gruzíncům dařilo rychlou českou hru zpomalit, ale manko výrazněji nesnižovali.

Až v poslední desetiminutovce, kdy Budínský šetřil opory, Gruzie stáhla na 13 bodů. Pak se ale do hry vrátil Veselý a jedenácti českými body v řadě utnul nápor soupeře. Gruzínci se ještě pomocí trojek snažili se zápasem něco udělat, ale Češi už výhru nepustili. V závěru naopak soupeře ještě dorazili a 95 body stanovili maximum tohoto turnaje. Hranici 90 bodů zatím pokořili jen Italové proti Turecku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud