9. října 2013 • 08:40

Český Rodman: Jan Veselý začal přípravu na NBA 12 doskoky

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Kuchta utekl do sóla a přeloboval Fryštáka. Senzační gól, 0:1
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již na mistrovství Evropy ve Slovinsku byl český basketbalista Jan Veselý nejlépe doskakujícím hráčem turnaje (i když jeho jméno ve finálních statistikách chybělo, jelikož neodehrál nadpoloviční většinu všech možných zápasů) a stejně začal i příprav na novou sezonu NBA.



Při domácí porážce v prodloužení s Brooklyn Nets 105:111 stáhnul třiadvacetiletý Čech 12 doskoků a byl v této činnosti nejlepší ze všech hráčů na palubovce. Při dlouhodobém zranění pivota Wizards Emeky Okafora nastoupil Veselý v základní pětce, za 28 minut na hřišti přidal ještě 3 body (střelba ¼, trestné hody ½) a jeden blok. V prodloužení si však také udělal šestý faul a musel povinně střídat.

Washington si v utkání vynutil pětiminutové nastavení dramatickou smečí Glena Rice juniora půl vteřiny před koncem, přesto nakonec podlehl. „Ztráceli jsme příliš míčů, na tom musíme zapracovat,“ poukázal rozehrávač John Wall na 23 ztrát.

Právě on má být tahounem týmu, který by letos mohl vážně promluvit do boje o play off. Wall v utkání zaznamenal 16 bodů a 8 asistencí a byl druhým nejlepším střelcem týmu za brazilským pivotem Nenem (19 bodů).

Právě do Brazílie, kde v sobotu v Rio de Janeiru sehraje další přípravný zápas proti Chicago Bulls, tým ihned po utkání odletěl. Veselého role bude znovu jasná: energický hráč pod košem, jenž má především doskakovat a odvádět černou práci ve prospěch Wizards.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud