16. října 2013 • 09:56

Nový LeBron je na roztrhání. Nabízejí mu 180 milionů dolarů

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mu teprve 18 let, ještě neodehrál jediný zápas za univerzitu natož pak v NBA, přesto o supertalentu z Kanady Andrew Wigginsovi sní celý basketbalový svět. 203 centimetrů vysoký borec dostal nálepku „nový LeBron James“, což nenechává chladnými kluby NBA ani velké sportovní firmy.



Po NBA se spekuluje, že letošní ročník hodlá „vypustit“ hned několik klubů, aby měly co nejvyšší šanci získat v loterii právo první volby na draftu a s ní i kanadského skokana Wigginse, jenž je už dnes hvězdou sociálních sítí a youtube pro akrobatické kousky, které ve vzduchu předvádí. Již nyní také v zákulisí zuří válka velkých sportovních firem o to, která z nich získá rodáka z Ontaria do své stáje.

LeBron James vstupoval před deseti roky do ligy se sedmiletým kontraktem od Nike na 93 milionů dolarů, Wiggins ho pravděpodobně hravě překoná. „Adidas mu nabízí smlouvu na 180 milionů za deset let. Nike však prohlašuje, že dorovná každou nabídku,“ tvrdí zdroj z hráčova okolí. Wigginse čeká první rok na univerzitě v Kansasu a je stále ryzím amatérem. Až poté, co oficiálně oznámí záměr přihlásit se na draft, může podepisovat lukrativní kontrakty.

A nikdo nepochybuje, že se mu dolary jen pohrnou. Vždyť právě syn bývalého hráče NBA Mitchella Wigginse a kanadské sprinterky Marity Paynové má být budoucností slavné basketbalové ligy. Podívejte se, co už dnes dokáže.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud