Ivo Pospíšil
23. října 2013 • 10:37

Bitva o první výhru v Eurocupu! Nymburk se utká s Cibonou Záhřeb

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pakliže chtějí oživit postupové naděje ze základní skupiny Eurocupu, musí ve středu basketbalisté Nymburka vyhrát. Ve druhém duelu soutěže vyzvou na domácím hřišti zvučnou Cibonu Záhřeb (18.00) v níž hraje i talentovaný Dario Šarič. „Nutně potřebujeme zvítězit. Prohráli jsme v Ostende i ve VTB lize v Doněcku. Dvě porážky v řadě stačily, třetí nechceme,“ apeluje šutér Chester Simmons.



Když před dvěma lety vyhráli na jejich hřišti v rámci Adriatické ligy, byla z toho velká sláva. „Jedna z největších výher v historii,“ říkali tehdy představitelé basketbalového Nymburka, neboť poprvé porazili euroligového účastníka.

Dnes berou případnou výhru nad Cibonou Záhřeb jako jeden z nutných cílů. V těžké skupině Eurocupu pro ně totiž znamená možnost, jak oživit postupové naděje ze základní skupiny.  

„Mají teď problémy a především na mezinárodní scéně ustupují, ale pořád je to tým z Chorvatska, což je vynikající basketbalová země,“ přiznal trenér Kestutis Kemzura.

Hlavní hvězdou Cibony je teprve devatenáctiletý rozehrávač Dario Šarič, který byl MVP mistrovství Evropy do 16 i 18 let, a už letos byl o něj zájem v NBA. On se však rozhodl s nástupem na draft ještě počkat a zúčastní se ho až po této sezoně.

Navíc to bude duel dvou poražených. Zatímco Cibona prohrála první duel v Eurocupu o bod s Le Mans, Nymburk zase padl na hřišti belgického Ostende. „Nutně potřebujeme zvítězit. Prohráli jsme v Eurocupu v Oostende i ve VTB lize v Doněcku. Dvě porážky v řadě stačily, třetí nechceme. Musíme udělat všechno, co je v našich silách, abychom tenhle zápas vyhráli,“ uvedl kanonýr Chester Simmons. 

„Chci akorát vyhrát. Vím, že mám v týmu roli toho, kdo dává body. Něco mi tam určitě spadne, ale význam to bude mít jenom tehdy, pokud tím pomůžu k výhře. Jinak je úplně jedno, kolik bodů dám,“ dodal Američan, pro kterého to bude druhý start po zranění.

Poprvé by se taky mohli vedle sebe představit bratři Radoslav a Martin Rančíkové. Utkání začíná v Nymburku ve středu od 18.00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud