Ivo Pospíšil
17. října 2013 • 13:05

Musíme zlepšit koncentraci, zní z Nymburka. Na úvod Eurocupu padl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vstup do letošního ročníku Eurocupu se českému basketbalovému mistrovi z Nymburka nepovedl. Na úvod prohrál na hřišti belgického šampiona Ostende 83:90. „Nedokázali jsme plnit to, co jsme si do zápasu plánovali,“ přiznal pivot Rašid Mahalbašič. V utkání vedli jen necelou minutu herního času a nedokázali využít ani obrat v závěrečné fázi.



První zápas v eurocupové "skupině smrti" skončil pro basketbalisty Nymburka porážkou.

„A toho vítězství nad nimi si cením, protože Nymburk považuji za jednoho z nejsilnějších soupeřů ve skupině,“ přiznal po utkání trenér belgického celku Dario Gjergja.

Český šampion by z ní rád postoupil, jenže v utkání s dalším nedávno ještě euroligovým kandidátem dlouho ztrácel. Bez šutéra Chestera Simmonse a pivota Petra Bendy dlouho dotahoval a až v závěru se dostal na chvíli do vedení.

Jenže to vzápětí znovu ztratil.

„Věděli jsme, co nás čeká a to se tady také potvrdilo. Ostende získalo rychle desetibodový náskok a my jsme měli od začátku problémy bránit jeho rychlý přechod do útoku,“ uvedl i kouč Nymburka Kestutis Kemzura.

„Neustále jsme dotahovali ztrátu a nakonec se nám to i podařilo. A dokonce jsme na chvíli převzali vedení. Jenže jsme nezabránili několika těžkým střelám soupeře, který si závěr zápasu pohlídal,“ dodal litevský trenér.

Nejlepším střelcem Nymburka byl nakonec rakouský pivot Rašid Mahalbašič s šestnácti body.

„Bohužel je to nepříjemná porážka. Nedokázali jsme plnit to, co jsme si do zápasu plánovali. Dostali jsme 90 bodů a to je v Eurocupu příliš na to, aby se vyhrálo. Pro nás z toho plyne, že musíme hodně zapracovat na naší koncentraci, jejíž ztráta nás v závěru stála zápas,“ doplnil.

V dalším utkání je čeká příští středu v pražské Tipsport Aréně chorvatská Cibona Záhřeb, která první utkání také prohrála, tentokrát s Le Mans 76:78.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud