Adam Nenadál
9. ledna 2014 • 14:22

Hráč v NBA rozvazoval soupeřům tkaničky. Musel zaplatit MILION!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zblokovat střelu protihráče? Vypíchnout nebo doskočit míč? Kdepak, nic z toho. Kontroverzní basketbalista J.R. Smith přišel s novou a nečekanou taktikou: rozvázat soupeři tkaničku. Vedení NBA ale pro jeho inovaci nemělo pochopení a kontroverzního hráče týmu New York Knicks potrestalo pokutou 50 000 dolarů (přes milion korun).



J.R. Smith svůj nový „trik“ poprvé předvedl při nedělním vítězství Knicks nad Dallas Mavericks 92:80. Ve druhé čtvrtině se při trestných hodech dallaského Dirka Nowitzkého sklonil a rychlým pohybem ruky rozvázal tkaničku na botě Shawna Mariona.

VIDEO | J.R. Smith rozvazuje Marionovi tkaničku v čase 0.18

Vedení NBA Smithe okamžitě varovalo, aby se „zdržel dalších podobných projevů.“ A co na to kontroverzní střelec Knicks? Hned při dalším zápase v úterý to zopakoval – jeho „obětí“ se tentokrát měl stát Greg Monroe z Detroit Pistons, ale Smith svůj manévr nedotáhl do úspěšného konce. Vedení NBA ovšem neváhalo a J. R. Smith musí za „nesportovní chování“ zaplatit 50 000 dolarů.

VIDEO | J.R. Smith zkouší to samé na Grega Monroea

„Omlouvám se celé lize a hlavně všem svým fanoušků,“ kál se pak basketbalista na Twitteru. Možná mu ale nepomůže ani to – vedení týmu New York Knicks dochází s excentrickým Smithem trpělivost a podle posledních zpráv hledá cesty, jak notorického „rozvačovače tkaniček“ vytrejdovat.

„Tohle bylo neakceptovatelné chování, zvlášť po tom, co byl varován,“ rozčílil se kouč Mike Woodson. „Musí to přestat,“ dodal.

Osmadvacetiletý Smith, který v létě podepsal tříletý kontrakt na 18 milionu dolarů, prožívá stejně jako celý New York frustrující sezonu. Zatímco v loňském ročníku křídelní hráč zářil a s průměrem 18, 1 bodu na zápas získal cenu pro nejlepšího náhradníka celé NBA, letos nemůže najít přesnou mušku: střelecký průměr mu kles na 11, 3 bodu na utkání při úspěšnosti pouhých 32%.

Není to přitom zdaleka poprvé, co se J. R. Smith dostal do potíží: v listopadu musel zaplatit pokutu 25 000 dolarů (přes půl milionu korun), protože na Twitteru vyhrožoval Brandonu Jenningsovi z Detroit Pistons. Stejnou sumu musel zaplatit i za „nemravné“ fotky – opět na Twitteru.

A v loňském play off dostal stop na jeden zápas, když loktem udeřil do hlavy Jasona Terryho z Boston Celtics. A prvních pět zápasů letošní sezony si také odpykával distanc za porušení antidopingové politiky NBA. Ve světle těchto průšvihů jsou vlastně rozvázané tkaničky jen taková nevinná legrace...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud