4. března 2014 • 08:18

Fantastický James! 61 body si vytvořil nové maximum v NBA

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

LeBron James v pondělí v NBA přepisoval osobní i klubové rekordy. Čtyřnásobný nejužitečnější hráč zámořské ligy nastřílel do koše Charlotte 61 bodů, o pět bodů pokořil devět let staré osobní maximum a zároveň je novým rekordmanem mistrovského týmu Miami. Zápas Miami ve své hale vyhrálo 124:107.



"Ten nahoře mi dal neuvěřitelné schopnosti hrát basket," prohlásil James, který přitom hraje s maskou na obličeji kvůli zlomenému nosu. Jednu metu však v pondělí nepřekonal. Sezonní rekord nadále drží kanonýr New Yorku Carmelo Anthony, jenž 24. ledna dal ještě o bod více rovněž v utkání s Charlotte.

James nicméně předvedl druhý nejlepší střelecký výkon v NBA za posledních sedm let. Proti Charlotte dal osm trojek, celkově proměnil 22 střeleckých pokusů z 33 a přidal devět trestných hodů.

James nicméně předvedl druhý nejlepší střelecký výkon v NBA za posledních sedm let. Proti Charlotte byl nezastavitelný. Dal osm trojek z deseti, celkově proměnil 22 střeleckých pokusů z 33 a přidal devět trestných hodů. O klubový rekord Glena Rice z roku 1995 se dosud dělil s 56 body.

"Pomohlo mi, že jsme moc nebránili, a tak jsem mohl zůstat na hřišti. Chtěl jsem je dorazit a jsem šťastný, že jsem přispěl k výhře," řekl James. Zápas si užil o to více, že hrál před vlastními fanoušky. Přes 50 bodů se dostal totiž už podesáté v kariéře, jenže poprvé doma.

Jan Veselý po odchodu z Washingtonu stále čeká na premiérové vítězství s novými spoluhráči v Denveru. Nuggets podlehli Minnesotě 128:132 a připsali si už šestou porážku v řadě. Český basketbalista odehrál čtyři a půl minuty, stihl parádní smeč, dva body, dva doskoky a jeden blok.

Do sestavy Denveru se vrátil rozehrávač Ty Lawson a tým hned vedl s 31 body a 11 asistencemi. Minnesotu táhl s 33 body a 19 doskoky Kevin Love, který si připsal už padesátý double-double v sezoně.

Los Angeles Lakers zvítězili na hřišti favorizovaného Portlandu 107:106. Vítězství zajistil 6,9 sekundy před koncem Wesley Johnson, který zasmečoval po nahrávce Kenta Bazemoora. Domácí ještě měli šanci na zvrat, ale Damian Lillard se z trojky netrefil. Lakers vedl s 22 body Pau Gasol, v dresu Blazers nastřílel 21 bodů LaMarcus Aldridge.

Posedmé v řadě prohráli New York Knicks, kteří padli v Detroitu 85:96. Nic platných hostům nebylo ani 28 bodů Anthonyho.

Výsledky:

Brooklyn - Chicago 96:80, Denver - Minnesota 128:132 (za domácí Veselý 2 body, 2 doskoky), Detroit - New York 96:85, Miami - Charlotte 124:107, Milwaukee - Utah 114:88, Portland - LA Lakers 106:107, Sacramento - New Orleans 96:89, Washington - Memphis 104:110.

Články odjinud


Články odjinud