17. srpna 2014 • 21:19

Proč nehrála česká hvězda? Pořezal jsem se, víc neřeknu, tají Satoranský

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smolné zranění mimo palubovku zabránilo české basketbalové hvězdě Tomáši Satoranskému nastoupit do dnešního utkání národního týmu v kvalifikaci mistrovství Evropy proti Maďarsku. Výhru 66:63 tak musel nervózně sledovat z lavičky, věří však, že i přes tržnou ránu na lokti bude moci nastoupit už ve středu do zápasu s Gruzií.



Dvaadvacetiletý rozehrávač Barcelony se zranil v době volna. "Stala se mi nehoda mimo basketbal, která vyžadovala šití několika stehů na lokti pravé ruky. Tržnou ránu na ruce mi způsobilo sklo, ale konkrétnější nebudu," řekl Satoranský novinářům.

Na doporučení lékařů do utkání nenastoupil. "Domluvili jsme se s lékaři, že pro další průběh kvalifikace nebudeme nic riskovat a dnešní zápas vynechám. Naštěstí jsme i tak vyhráli, takže to dopadlo dobře. Můžeme se koncentrovat na další zápas proti Gruzii," doplnil hráč draftovaný Washingtonem do NBA.

Je přesvědčený, že proti Gruzii bude hrát, i když šance jsou údajně padesát na padesát. "Zítra po tréninku budu vědět víc, ale s mojí účastí proti Gruzii to vypadá pozitivně i díky pauze v tomto utkání," mínil Satoranský.

Utkání s Maďarskem prý vyloženě protrpěl, jelikož z minulého angažmá v Seville je zvyklý hrát téměř celé zápasy a na lavičku si chodit jen odpočinout. "Byl jsem na lavičce hodně nervózní. Jsem zvyklý hrát a takovéhle situace nesnáším. Bylo to v závěru velké drama, takže se mi na lavičce nesedělo klidně, ale zvládli jsme to," těšilo Satoranského, kterého na rozehrávce zastoupil zkušený Jiří Welsch.

"Zahrál opravdu skvěle, zvláště když celou přípravu odehrál na křídle, takže hodně díky němu jsme to zvládli. Výborně organizoval tým a dařilo se mu i proměnit střely z dálky," chválil Welsche.

Opora Nymburku se blýskla i důležitými dvěma trojkami. "Už dlouho jsem ho neviděl dát v zápase dvě trojky. Říkal jsem mu, že to snad naposledy bylo ještě v Bostonu, a to už je dost let zpátky," připomněl Satoranský Welschovu kariéru v NBA. "Pochvalu ale zaslouží všichni spoluhráči, zvládli jsme to jako tým," dodal.

Klíčový výkon v utkání však podle Satoranského předvedl Pavel Pumprla, který téměř neslezl ze hřiště a zahrál dobře v útoku, ale především v obraně. "Třeba Ondra Balvín předvedl skvělý výkon, ale nejdůležitější byl asi Pavel Pumprla. Ten výborně bránil jak situace pick and roll, tak jedna na jedna a navíc nás v úvodu a v koncovce podržel několika důležitými koši," hodnotil Satoranský.

Výhra nad Maďarskem posunula český tým do čela kvalifikační skupiny, nyní bude podle hráčů důležité vyhrát středeční zápas s Gruzií a mít tak co nejlepší výchozí pozici do závěrečných venkovních duelů.

"Můžeme doufat, že nás čeká trochu unavený tým Gruzie, neboť to pro ně bude třetí zápas za sebou venku, což kvůli cestování stojí síly. Ale nemůžeme se na to spolehnout a bez perfektní přípravy a následného výkonu to nepůjde," dodal Satoranský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud