26. října 2014 • 19:47

Nymburk po 22 měsících prohrál! Nestačil na Prostějov

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Nymburku poprvé od prosince 2012 prohráli v NBL. Jejich sérii 59 výher dnes ukončil Prostějov, který v repríze finále posledních tří sezon zvítězil 111:101 po dvojím prodloužení. Prostějov se dočkal výhry nad svým rivalem poprvé od března 2012, jako poslední zdolal Nymburk Děčín.



Zatímco v minulém ligovém utkání ve Svitavách nastoupil Nymburk bez většiny hvězd, tentokrát nechal trenér Kestutis Kemzura odpočívat jen Simmonse a Rančíka. Přesto se Nymburku vůbec nepovedl vstup do utkání a prohrával 2:13.

Hru mistra rozhýbal až příchod mladých reprezentantů Pomikálka a Kříže. Nymburk se na soupeře dotáhl, ale Prostějov držel s favoritem krok po celý zápas. Už v normální hrací době mohl rozhodnout o výhře, když se po šňůře 10:0 ujal vedení 78:71, ale Washington nasměroval Nymburk za vyrovnáním, které trojkou 15 vteřin před sirénou dokonal Houška. Slezák ještě mohl z trestných hodů rozhodnout, ale nedal ani jeden.

Prodloužení začal Prostějov šňůrou 7:0, ale znovu Washington, s 24 body nejlepší střelec utkání, držel Nymburk na nohou. Navíc po trojce Raivia na 95:93 půl minuty před koncem prodloužení byl Nymburk blízko výhře, ale Slezák trestnými hody poslal zápas do dalšího prodloužení. V něm už Prostějov přece jen favorita zlomil a získal cenné vítězství.

Největší měrou se o něj zasloužili bývalý nymburští hráči Slezák s Nečasem, kteří dohromady dali 42 bodů. Nejužitečnějším hráčem byl ale Američan Talley, který k 18 bodům přidal i 19 doskoků. Z toho osm bylo v útoku. Právě na neubráněné doskoky a o 10 ztrát více doplatil Nymburk především.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud