16. listopadu 2014 • 18:15

Nymburk v závěru promrhal náskok 10 bodů a prohrál s Volgogradem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Basketbalisté Nymburku nezvládli koncovku domácího utkání VTB ligy s Volgogradem a prohráli 71:74. Přitom v úvodu poslední čtvrtiny vedli o deset bodů, jenže pak se jim přestalo dařit v útoku a hosté výsledek otočili. Český mistr utrpěl v osmém zápase v soutěži pátou porážku a znovu si zkomplikoval boj o postup do play off.



Nymburk začal špatně a prohrával už 0:9. Probral ho až příchod Dariuse Washingtona, který osmi body v řadě pomohl se domácím chytit a v podstatě sám otočil skóre. Následně se k velmi dobrému výkonu rozehrál reprezentant Vojtěch Hruban, který dal v první půli 14 bodů.

Český mistr tak získal vedení, které si hlídal, ale soupeř neustále dotíral a nedal domácím klid. Několikrát se dotáhl na rozdíl dvou či čtyř bodů, ale Nymburk si vždy v pravou chvíli pomohl důležitou trojkou.

Střelba z dálky mu pomohla i v závěru třetí čtvrtiny, kdy se trefili za tři body navrátilec po zranění Luboš Bartoň a Washington. Do poslední čtvrtiny tak šel Nymburk s náskokem osmi bodů. To pak ještě navýšil další trojkou Chester Simmons.

Jenže pak začali domácí zbytečně chybovat, Volgograd se po brejcích dostal zpět do hry a po šňůře 8:0 se dokonce ujal vedení. To sice Nymburku ihned vrátil další důležitou trojkou Pavel Houška, ale rozjetý Volgograd, v jehož dresu zářil především americký rozehrávač Randy Culpepper, autor 28 bodů, se už těžko zastavoval.

Volgogradu se dařilo v obraně, kde nutil soupeře k individuálním akcím a ztrátám. Simmons sice další trojkou v poslední minutě vykřesal naději, ale hosté už zápas nepustili a přesnou střelbou trestných hodů si připsali cennou výhru. Nymburku nepomohlo ani 11 trojek.

Basketball Nymburk - Volgograd 71:74 (21:17, 39:35, 53:45)
Nejvíce bodů: Washington 17, Hruban 16, Simmons 13, Benda 10 - Culpepper 28, Travis 13, Cousin a Liggins po 11. Fauly: 20:15. Trestné hody: 7/4 - 17/14. Trojky: 11:6. Doskoky: 35:27.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud