17. srpna 2007 • 00:00

Basketbalistky nedaly Ruskám šanci

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

České basketbalistky vstoupily vítězně do turnaje ve Francii. V repríze vítězek dvou posledních evropských šampionátů kontrolovaly celý zápas, v poločase vedly už o 19 bodů.



České basketbalistky vstoupily do mezinárodního turnaje ve Francii vítězstvím nad Ruskem 77:70. Po celý zápas český tým vedl, v poločase po aktivní hře dokonce nečekaně vysokým rozdílem devatenácti bodů 44:23. Nejlepší střelkyní vítězek byla Petra Kulichová s 19 body. "První poločas jsme hrály opravdu velmi hezky, dokázali jsme soupeřky přehrávat v podkošových soubojích a hlavně se nám dařila střelba," chválil své svěřenkyně trenér Jan Bobrovský. Po změně stran ale musel jeho tým pozměnit taktiku, neboť v prvním poločase nasbíraly české pivotky hodně osobních chyb. "Museli jsme čelit nátlakové hře soupeřek. Ovšem i na tuto zbraň jsme našli vhodnou taktiku a uhájili sedmibodové vítězství. I když jsme stále v úvodu přípravy, tak úspěch s Ruskem považuji za cenný," dodal Bobrovský. Oba týmy se připravuje na mistrovství Evropy, na němž se mohou potřetí za sebou potkat ve finále. V roce 2003 vyhrály Rusky, předloni uspěl český celek. Ve druhém utkání turnaje se české basketbalistky střetnou v sobotu od 20 hodin s domácí Francií.


Česko - Rusko 77:70 (44:23) Nejvíce bodů: Kulichová 16, Večeřová 13, Vítečková 10, Mokrošová 7, Machová 6 - Ščegolevová 21, Osipovová 13, Karpovová 10.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud