Ivo Pospíšil
11. června 2015 • 11:33

Hala u sochy Schwarzeneggera. Tady basketbalistky začnou ME

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUMUNSKA | Venku na vás čeká fontána, v níž stojí pět soch včetně svaly se chlubícího Arnolda Schwarzeneggera. Vevnitř vás zase ohromí malby erbu města na obou zdech. Vítejte v Temešváru, kde dnes české basketbalistky začnou své účinkování na mistrovství Evropy. Od 17.00 vyzvou v tomhle kotli nepříjemnou Černou Horu.



Snažili se to dokončit. Ještě upravovali květinovou úpravu, natahovali kabely nebo prověřovali správnost státních hymen. „Na začátek to ale bude vše přichystané,“ slibovali organizátoři, když na poslední chvíli finišovali přípravy před dnes startujícím mistrovství Evropy.

Ten v Temešváru otevřou rovnou české basketbalistky – jejich střet s Černou Horou bude od 17.00 prvním zápasem, které rumunské město proslulé svým povstáním proti režimu Nicolae Ceausesca (na hlavním náměstí najdete památníky obětem) uvidí.

„Hala je normální. Vím, že si třeba Bělorusky stěžovaly, že mají díry v podlaze, ale my to máme v pořádku. Normální hala,“ říkala kapitánka Veronika Bortelová.

Hala a její okolí.
Video se připravuje ...
 

Včera na ní se spoluhráčkami odehrála dva tréninky dnes dopoledne ještě jeden. A mimo košů mohla obdivovat nejen tribunu pro 2200 fanoušků, ale také malované erby města na obou zdech.

Stejně tak ovšem stojí za zmínku prostranství před Constantin Jude Hall, kde vedle plakátů a vlajek odkazujících na konaný šampionát září u fontány hned pětice soch. Jedna z nich navíc představuje amerického herce Arnolda Schwarzeneggera.

Že by se ale atmosféra měla změnit v kdovíjakou atmosféru z Total Recall, to si však Bortelová nemyslí. „Moc si to nedovedu představit. Co si pamatuju dřívější šampionáty, tak na ty zápasy zase tolik lidí nechodilo. Snad jen ve Francii. Nechci Rumunům křivdit, ale té atmosféry bychom se asi neměly bát,“ dodala šestatřicetiletá kapitánka.

Úvodu s horkokrevnou Černou Horou navzdory.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud