20. října 2015 • 09:45

Odom se zotavuje. Bývalá hvězda NBA po předávkování začíná mluvit

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Týden poté, co se v nevadském nevěstinci nedaleko Las Vegas předávkoval kokainem a viagrou a upadl do bezvědomí, je na tom bývalý hvězdný basketbalista Lamar Odom výrazně lépe. V nemocnici už začal s rekonvalescencí, je schopen mluvit s okolím a podle zdrojům blízkým lékařům i jeho bývalému klubu Los Angeles Lakers začne brzo chodit.



Povzbudivé zprávy přicházejí ohledně zdravotního stavu Lamara Odoma skoro denně poté, co překonal kritické období zhruba 48 hodin po předávkování, během nichž byl v přímém ohrožení života. V pátek se Lamar Odom probudil z kómatu a zajímal se o svoje děti, v sobotu začal mluvit ve větách a od té doby je na tom každý den lépe.

„Je stále silnější a dělá významné pokroky v zotavení,“ uvedla jeho teta JaNean Mercerová v tiskovém prohlášení.

U Odomova lůžka se vystřídali například Kobe Bryant, Odomův bývalý spoluhráč z Los Angeles Lakers, nebo Mike Kupchak, generální manažer slavného klubu. S ním 35letý někdejší šampion NBA spojil největší část své kariéry.

„Hlavně pro Kobeho je to těžké. Lamar je pro něho jako bratr. Kobe se s tím vyrovnává,“ potvrdil Byron Scott, trenér Lakers. Další z jeho svěřenců Metta World Peace prohlásil, že do hotelu naproti nemocnici v Las Vegas se nastěhoval jeden z jeho příbuzných, aby „byl někdo nablízku“.

Dlouhodobé Odomovy vyhlídky zůstávají podle serveru TMZ.com víceméně záhadou. Nikdo neumí odhadnout, nakolik se předávkování, zejména pokud drogy užíval delší dobu, projeví na jeho orgánech. „Některé následky budou trvalé,“ citoval server jednoho z lékařů. Někdejší basketbalista bude nucen nadále pracovat na zlepšení mluvení, pohybu a dalších činnostech.

Odom, který patřil ve své době k nejužitečnějším hráčům v NBA, byl v posledních letech známý jako hvězda televizních show. Nevyšlo mu manželství s hvězdičkou Khloe Kardashianovou, která do Las Vegas taky dorazila. K jeho předávkování došlo tři dny po ubytování v luxusním zařízení Love Ranch několik desítek kilometrů od Las Vegas, kam si přivezl dvě společnice za údajně 75 tisíc dolarů. Jedna z nich ho 13. října našla v jeho VIP apartmánu ležet obličejem na posteli v bezvědomí a s vytékající bílou směsí z nosu a úst.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud