11. listopadu 2015 • 12:44

Pohádkový návrat! Basketbalistka přišla o část nohy, ale vrací se do hry

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jako z filmu, ale je to realita. Jednadvacetiletá srbská basketbalistka Nataša Kovačevićová sice při automobilové nehodě přišla o levou nohu pod kolenem. Dnes večer ji však v dresu Crvené Zvezdy Bělehrad opět čeká regulérní zápas srbské ligy.



Na Twitteru má napsané heslo: Co tě nezabije, to tě posílí. A když se před ní objeví problém, odpoví: „To zvládnu!“

A podle téhle filozofie také Nataša Kovačevićová jedná. Byla jednou z nejtalentovanějších srbských basketbalistek a před třemi lety také členkou týmu, který získal bronzové medaile na mistrovství Evropy do 18 let. 7. září 2013 se však Nataše Kovačevićové změnil život.

Se svým handicpem se naučila fungovat. Se svým handicpem se naučila fungovat.Foto Facebook.com/natasa.kovacevic.7370

Autobus s týmem Györu, kde tehdy působila, havaroval a při nehodě zahynuli trenér Ákos Fűzy a generální manažer klubu Péter Tapodi. Kovačevićová si poranila levou nohu tak vážně, že ji lékaři museli amputovat pod kolenem.

„Od začátku léčení jsem šla krok po kroku a snažila jsem si užívat každý den. Touhu hrát znovu basketbal jsem měla vždy, ale snažila jsem se tak daleko nedívat,“ citoval dívku web Mozzartsport.com. „Někde hluboko v hlavě jsem byla přesvědčená, že ten den brzy přijde.“

Ten den je tady. Ve středu v sedm hodin večer nastoupí Kovačevićová za Crvenu Zvezdu v zápase proti týmu Student Niš. Dva roky a dva měsíce po hrůzné události tak začne novou etapu své sportovní kariéry.

„Nikdy v životě jsem neměla před žádným veřejným vystoupením trému, ani před zápasem. Nicméně nemůžu zaručit, jak to bude teď,“ říká Kovačevićová. „Ale na hřišti jsem doma. Myslím, že všechno půjde, jak má.“

Kovačevićová podepsala s Crvenou Zvezdou, za níž už v minulosti hrála, kontrakt začátkem listopadu.

„Jsem jednou z hráček, stejně jako ostatní. Myslím, že soupeřky hned při prvním koši zjistí, že si na mě musí dávat pozor,“ usmívá se mladá Srbka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud