Ivo Pospíšil
20. listopadu 2015 • 11:46

Se Satoranským a Jíchou na zdi. Tady válí české hvězdy Barcelony

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BARCELONY | Když vejdete do areálu sportovního centra Barcelony, můžete si vybrat. Pokud odbočíte vlevo, zamíříte do obrovského fanshopu a na slavný fotbalový Camp Nou, vpravo se vydáte do Palau Blaugrana. Pro Tomáše Satoranského a Filipa Jíchu je druhá volba správně. Vítejte v jejich světě, v hale, kde si (nejen) letos podmaňují fanoušky Barcelony.



Chcete vejít do haly Palau Blaugrana a u vchodu narazíte na podobiznu Filipa Jíchy , jak se chystá k razantní házenkářské bombě. V útrobách arény pak najdete i vyfoceného Tomáše Satoranského, jak zrovna diriguje basketbalovou smečku k dalšímu útoku.

Tohle je svět, kde mají i oni své místo. Tohle je svět hned naproti slavnému fotbalovému Camp Nou, kde poblíž společnosti Messiho, Neymara nebo Suáreze má prostor i české duo.

Podívejte se do útrob barcelonského království. Řádí tu i dva Češi
Video se připravuje ...

„Z té haly čiší historie a všestrannost. Je to úplně jiný pocit než v Kielu,“ souhlasí Jícha. Ten je sice aktuálně ve stavu nemocných a chystá se na operaci se zánětem stydké kosti, přesto se s ním počítá pro jarní rozhodující fáze Ligy mistrů. A Tomáš Satoranský? Ten včera dokonce pomohl sedmi body k euroligovému vítězství Barcelony nad Izmirem (107:79).

„V porovnání s Kielem jsou to však dva obrovské světy a nedají se porovnávat. Lidé v Barceloně mají spoustu možností chodit na sporty na nejvyšší úrovni,“ uznává Jícha ohledně konkurence, která se v katalánském velkoměstě nabízí.

Tak například hala Palau Blaugrana pobere jen 7 585 lidí a vedle basketbalu či házené se v ní hraje hokej na kolečkových bruslích nebo futsal. Architekturou lehce připomíná i koridu zastřešenou monumentálním stropem, pod nímž svítí řada dresů slavných osobností jako Andrése Jiméneze, Nacho Solozábala, Epiho či házenkářů Óscara Graua, Iňaki Urdangarina a Davida Barrufeta.

Reportáž z haly Palau Blaugrana čtěte v pátečním deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud