3. února 2016 • 08:06

Bryant 38 body zastavil bídnou sérii basketbalistů Lakers

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Los Angeles Lakers v NBA porazili 119:115 Minnesotu a odvrátili tak hrozbu jedenácté porážky za sebou, čímž by stanovili nový nelichotivý rekord klubu. Největší zásluhu na tom měl Kobe Bryant, který si připsal 38 bodů.



Lakers se proti Minnesotě dočkali první výhry od 12. ledna, cesta za ní však nebyla snadná. Nejhorší tým Západní konference sice dobře vstoupil do zápasu a vypracoval si náskok až o 16 bod, Timberwolves však zabojovali a pět minut před koncem šli do vedení 102:101.

Domácí ale zachránil Bryant, když trefil dvě trojky za sebou. Hosté se ještě v poslední minutě dotáhli na rozdíl jednoho bodu, na což ale sedmatřicetiletý veterán odpověděl dvěma body a poté ještě výhru pojistil šesti trestnými hody. Bryant, který chce po sezoně ukončit kariéru, tak s 38 body zaznamenal nejlepší výkon sezony.

James Harden k 26 bodům připojil 14 asistencí a jeho Houston Rockets přehráli Miami Heat 115:102. Texaskému celku k ukončení série tří proher pomohlo i 16 přesných trojek. Harden je v NBA známý především jako střelec, v poslední době však i skvěle řídí hru. Podruhé za poslední měsíc nasbíral 14 asistencí, což je jeho osobní rekord. Navíc byl s 26 body nejlepším střelcem úterního utkání.

"Jeho schopnosti jsou trochu nedoceněné. Všichni vidí skórování, body, ale už nevidí akce, které vytváří pro spoluhráče. Nevidí jeho skvělé přihrávky," chválil Hardena trenér Houstonu J. B. Bickerstaff.

Rockets postrádali suspendovaného Dwighta Howarda a zraněného Clinta Capellu. Poprvé tak od svého lednového návratu z Los Angeles dostal šanci v základní sestavě Josh Smith, jenž k výhře přispěl 19 body.

Popáté za sebou zvítězili basketbalisté Portlandu, kteří přehráli Milwaukee 107:95. Za vítěze nastřílel 30 bodů C. J. McCollum. Damian Lillard k 14 bodům přidal 12 asistencí. Bucks naopak prohráli čtyři utkání za sebou.

Výsledky:

Houston - Miami 115:102, LA Lakers - Minnesota 119:115, New York - Boston 89:97, Phoenix - Toronto 97:104, Portland - Milwaukee 107:95.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud