18. května 2016 • 20:41

Nymburk ve finále NBL úřadoval. Oslabený Děčín deklasoval o 63 bodů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Nymburka vstoupili do finále NBL drtivým vítězstvím 109:46 nad oslabeným Děčínem a jen dvě výhry je dělí od třináctého titulu v řadě. Děčín, který přijel jen s osmi hráči, byl bez šance a už v poločase prohrával o 26 bodů. Příležitost ke zdramatizování série budou mít Severočeši v pátek doma na zimním stadionu, třetí finále se bude hrát v pondělí opět v Nymburce.



Děčín trápí zdravotní potíže, když vedle zranění zasáhly kabinu i příušnice. Vedle kapitána Jakuba Houšky tak nemohli nastoupit ani Nathan Carter, Jakub Kaša, Robert Landa či Lukáš Bažant. Trenér Pavel Budínský měl v utkání omezené možnosti zejména v rotaci pod košem.

Nymburk na úzký kádr soupeře vyrukoval s rychlou hrou a častým střídáním, čímž hosty unavoval. Velkou část bodů domácí dávali z brejků, naopak Děčín se na každý koš nadřel. S favoritem držel krok jen jejich bývalý hráč Tomáš Pomikálek, naopak jiný exnymburský hráč Tomáš Vyoral byl velmi dobře bráněn a už do poločasu nasbíral šest ztrát.

Maxime De Zeeuw z Nymburka (vlevo) a Luboš Stria z Děčína
Maxime De Zeeuw z Nymburka (vlevo) a Luboš Stria z Děčína

Po změně stran se navíc v dresu Nymburka rozstříleli Martin Peterka a Chasson Randle, který byl i díky 26 bodům zvolen nejlepším hráčem utkání, a náskok domácích nadále narůstal. Nakonec z toho byla nejtěžší porážka Děčína v novodobé historii. Jejich dosud nejvyšší prohra s Nymburkem byla o 53 bodů z roku 2009.

Finále play off basketbalové ligy mužů - 1. zápas:

Nymburk - Děčín 109:46 (19:9, 44:18, 75:35)

Nejvíce bodů: Randle 26, Kříž 13, Hruban 12, Dixon a Peterka po 11 - Pomikálek 16, Stria 12, Jelínek 7.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud