Ivo Pospíšil
18. května 2016 • 11:23

Taháky finále NBL: Nymburský útok na 13. titul i peklo v Děčíně

Vstoupit do diskuse
0
  • Luboš Stria a Tre Simons během loňského fináleLuboš Stria a Tre Simons během loňského fináleFOTO: Profimedia / Ondřej Bičiště, MAFRA

    Bude to boj, i když favorit je v něm jasně daný. Na titul č. 13 budou ode dneška útočit basketbalisté Nymburka a v letošním finále NBL se poprvé střetnou, stejně jako vloni, s Děčínem. „Je to vrchol sezony,“ uvedl trenér Nymburka Ronen Ginzburg. A taháků je celá řada: Utrží český gigant alespoň jednu porážku? Překoná Děčín loňský rekord návštěvnosti (4850)? A bude pokračovat Jiří Welsch?

  • Nymburk – Děčín: Jako minulý rok

    Vítězové z roku 2015Foto Profimedia / MAFRA MICHAL ŠULA

    Hrálo se tak i vloni. A minulou sezonu to byla jasná série, kde Nymburk vyhrál 3:0. Letos plánuje něco podobného. „Samozřejmě víme, že je to v našich silách, ale na celkové série nemyslíme. Budeme se soustředit pouze na každé následující utkání. Věřím však tomu, že hráči mají silnou motivaci ukončit náročnou sezonu co nejdříve,“ řekl kouč úřadujícího šampiona Ronen Ginzburg. V případě, že by je ale Děčín porazil, přivodil by jim (po Pardubicích) druhou porážku v sezoně.

  • Nymburk: Jde si za třináctkou

    Hráči Nymburka ví, jak se vyhráváFoto Michal Beránek (Sport)

    Tahle liga je jejich. Vládnou ji soustavně od roku 2004 a letos chtějí pokračovat dál. Číslo třináct je neděsí, ale chtějí mu jít naopak vstříc. „Věřím, že pak přijdou ve velkém počtu i diváci a zaplní Sportovní centrum jako proti CSKA Moskva. Je to finále a vrchol,“ říká Ginzburg. Při domácích duelech bude instalována i velkoplošná obrazovka a prodávat se bude i postřižinské třináctistupňové pivo Bogan z Nymburského pivovaru jako součást kampaně: Pojďte s námi pro třináctku.

  • Děčín: řeší zranění. A příušnice?

    Utkání čtvrtfinále play-off NBL mezi Děčínem a ProstějovemFoto Ondřej Bičiště / MAFRA / Profimedia.cz

    Chtěli by Nymburk potrápit. Porazit ho. Ale finále ještě nezačalo, když už řeší potíže. „Bortí se nám kádr a na Nymburk potřebujete mít stoprocentní tým. Playoff už jsme hráli bez Jakuba Houšky, zranil se na tréninku Lukáš Bažant a Robert Landa šel na krev, s podezřením na příušnice. Jsme trochu v lazaretním stavu, ale co se dá dělat,“ přiznal Pavel Budínský. Jak moc šance klesá? „Bez Houšky a Landy což jsou opěrné body podkošových hráčů, je to výrazné oslabení,“ řekl Budínský.

  • Peklo v hokejové hale: Přijde pět tisíc lidí?

    Fanoušci Děčína umí vytvořit hodně divokou atmosféruFoto www.bkdecin.cz (Luděk Černý/Princip)

    Vloni tím nadchli. Ve druhém finále sice prohráli 61:87, ale podpořit je na hokejový stadion přišlo 4850 fanoušků, což byl rekord v samostatné soutěži. „Rádi bychom zopakovali to, co vloni. Když budu s naší účastí ve finále parafrázovat jeden film, tak je to unikátní situace, která se stává, jednou, dvakrát za sedmdesát let,“ žertoval Budínský narážejíc na hlášku doktora Chocholouška z Jáchyme, hoď ho do stroje. Druhé finále se v Děčíně bude hrát v pátek 20. 5. od 18.00.

  • Jiří Welsch, bude pokračovat?

    Jiří Welsch ještě neví, kde bude příšti rok hrátFoto Michal Beránek (Sport)

    Je hlavní tváří nejen Nymburka, ale českého basketbalu. Druhý Čech, co hrál NBA, strávil tam čtyři roky a po španělských angažmá se vrátil v roce 2012 do týmu českého mistra. Zde mu končí letos smlouva a možné pokračování šestatřicetileté ikony zatím visí ve vzduchu. Ať tak či tak, hrát bude určitě ještě přes léto dál, neboť bude kapitánem reprezentace, která se v červencové kvalifikaci v srbském Bělehradě bude chtít probojovat na olympijské hry do Ria de Janeira.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud