25. května 2016 • 07:54

Golden State na pokraji vyřazení! Obhájce už prohrává 1:3

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Oklahomy ve čtvrtém finále Západní konference play off NBA porazili Golden State 118:94 a v sérii vedou 3:1 na zápasy. Obhájci titulu a suverénní vítězové základní části ligy poprvé v sezoně prohráli dvakrát za sebou. Lídrem vítězů byl Russell Westbrook, jenž si připsal triple double za 36 bodů, 11 doskoků a 11 asistencí.



Hráči Oklahomy stejně jako v předchozím utkání předvedli ofenzivní smršť v prvním poločase, tentokrát ve druhé čtvrtině nastříleli 42 bodů a v poločase vedli už 72:53. Klay Thompson ve třetí části dal 19 bodů svého týmu v řadě, přesto se hosté nepřiblížili na menší než šestibodový rozdíl. Thunder zvítězili na doskoky 56:40 a v asistencích 23:15.

"Musíme se otřepat a vrátit do série. Dobrou zprávou je, že ve čtvrtek hrajeme doma. A tam umíme hrát dobře. Musíme vyhrát a dostat soupeře trochu pod tlak," řekl trenér Warriors Steve Kerr. Pouze devět týmů v historii NBA dokázalo otočit sérii ze stavu 1:3.

Westbrook nasbíral první triple double v letošním play off, předtím se mu to v základní části povedlo osmnáctkrát. Ve všech 19 případech Oklahoma zvítězila.

"Každý zápas hraju, jako by byl poslední. Nezáleží na tom, kdo stojí proti mně. Mojí prací je starat se o svůj tým, nic jiného nedělám," řekl sedmadvacetiletý rozehrávač.

Kevin Durant k vítězství přispěl 26 body a 11 doskoky, Serge Ibaka a Andre Roberson přidali po 17 bodech.

Hosty vedl s 26 body Thompson. Stephen Curry proměnil jen šest střel z 20 pokusů a zůstal na 19 bodech. Draymond Green, který se vyhnul suspendaci za kopnutí Stevena Adamse do rozkroku ve třetím utkání, doskočil 11 míčů, ale dal jen šest bodů a měl stejný počet ztrát.

Výsledek:

Oklahoma City - Golden State 118:94, stav série: 3:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud